Glas Javnosti

"Započnite dan pravilno: Kako izbeći najgore namirnice za doručak

Hrana
Autor: Glas javnosti

Istraživanje o najgorim namirnicama za doručak ukazuje na to da neke popularne opcije mogu imati negativan uticaj na naše zdravlje i energiju tokom dana.
Prema stručnjacima sa Cleveland Clinic i Eat This, Not That!, neke od najgorih izbora uključuju:

  1. Krofne i peciva - Visok sadržaj šećera u ovim namirnicama može izazvati velike skokove šećera u krvi, što dovodi do brzog pada energije i povećava želju za još ugljenih hidrata.
  2. Sendvič sa kobasicom (Sausage biscuit) - Ova namirnica je bogata zasićenim mastima i natrijumom, što može negativno uticati na krvni pritisak i povećati rizik od određenih vrsta raka.
  3. Šećerni žitarice - One često sadrže malo hranljivih materija, a visok sadržaj šećera može dovesti do brzog skoka, a zatim i pada nivoa šećera u krvi, ostavljajući vas umornim i gladnim.
  4. Smrznute vaflje - Iako su praktične, obično sadrže mnogo praznih kalorija i pružaju malo nutrijenata, što dovodi do brzog osjećaja gladi.
  5. Ambalažni smoothiji - Iako se čine kao zdrava opcija, često su puni šećera i siromašni proteinima, što može dovesti do brzog porasta, a zatim pada energije.
  6. Šećerni doručak barovi - Ove barove često karakteriše visok sadržaj šećera i malo esencijalnih nutrijenata, što može dovesti do osjećaja umora i gladi.
  7. Šećerni jogurti - Iako mogu sadržati proteine, visok sadržaj dodatog šećera u nekim jogurtima može umanjiti njihove zdravstvene beneficije.
  8. Beli hleb sa puterom - Ova kombinacija pruža malo hranljivih materija i može dovesti do brzog skoka šećera u krvi.
  9. Biskviti - Često sadrže mnogo ugljenih hidrata i malo vlakana, što može izazvati skokove šećera u krvi i osjećaj umora.


Za bolju alternativu, stručnjaci savetuju biranje namirnica koje sadrže složene ugljene hidrate, proteine, zdrave masti i vlakna, kao što su jaja, avokado, integralni hleb, i grčki jogurt bez dodatog šećera.
Ove namirnice pružaju održiv izvor energije i pomažu u održavanju osećaja sitosti​.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR