Glas Javnosti

NE UGROŽAVAJTE SVOJE ZDRAVLJE: Mnogo je razloga zbog kojih ne treba da držite laptop u krilu

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Prenosni računari postala su sastavni deo svakodnevnog života, menjaju način na koji radimo, komuniciramo i pristupamo informacijama, služe kao nezamenjivi alati koji pokreću produktivnost, povezanost i inovacije.

U profesionalnom području, prenosni računari omogućavaju pojedincima da rade na daljinu, podstičući tako fleksibilnost i delotvornost.
Naša zavisnost od tehnologije postaje tako ozbiljan izazov za naše zdravlje. Uzmimo za primer to kako držimo svoje laptopove. Vrlo često ih stavimo u krilo, sagnemo se i počnemo da radimo. Ako to radite redovno, štetan efekat za telo videćete relativno brzo.


Budući da važnost prenosnih računara u današnjem svetu nadilazi puku praktičnost, važno je da znamo kako delotvorno da ih koristimo bez ugrožavanja zdravlja, piše Times od India.
Vrući laptopovi mogu da oštetite vašu kožu, a mogu čak i da izazovu i određene vrste raka kože.
Ako računar stalno koristite držeći ga u krilu, mogli biste da imate problem sa leđima i vratom. Rešenje je lako. Kada koristite prenosni računar, stavite ga na sto ili postolje.
I svetlo vašeg laptopa može da ima štetne efekte. Moglo bi da vas spreči da zaspite, ako ga koristite neposredno pre spavanja. Koristite alat koji vam omogućava promenu svetlosti ekrana ili umesto toga čitajte knjigu.
Žene koje često drže laptopove u krilu mogle bi da imaju teškoća sa začećem. Osim toga, trudnice koje često koriste računare mogu da pogoršaju stanje svoje bebe.
Ako vrući laptop predugo držite u krilu, i vaše lice može da poprimi čudan izgled. Iako se ovo ne događa često, mogli biste da primetite i trag na svom licu.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR