Glas Javnosti

ZATVORENI KAFIĆI I RESTORANI? Nikakav PROBLEM. Evo predloga kako se možete ZABAVITI dok traju MERE!

Život
Autor:

Nakon godinu dana od početka pandemije, neočekivano svedočimo novim merama, novim zatvaranjima. Uz još malo strpljenja, nadamo se da će se sve uskoro vratiti u normalu, ali dok se to ne desi evo kako možete provesti kvalitetno vreme, a da to nije igranje Užičkog kola ispred spomenika Stefanu Nemanji.

 

1.      NAPRAVITE PRIJATELJIMA VEČERU

To što su restorani zatvoreni, ne znači da ne možete jesti u krugu dragih ljudi. Pozovite prijatelje na fin obrok i potrudite se pri dekorisanju istog, kao da ste u restoranu.
Ukrastite običnu drvenu dasku najrazličitijim sirevima, pršutom, maslinama i grožđem, poslužite belo vino i uživajte u intimnom razgovoru sa prijateljima, naravno uz poštovanje svih mera.

 

2.      ISKORISTITE MERE KAKO BI SE JOŠ MALO POSVETILI SEBI

Završite taj kurs kuvanja koji ste započeli u karantinu, naslikajte još koji portret ili pak završite tu knjigu koju ste započeli. Ili pređite na novu. Mi vam predlažemo par knjiga koje vas neće ostaviti ravnodušnim:

-       Irvin D. Jalom – Kad je Niče plakao

-       Rold Dobeli – Umetnost jasnog razmišljanja

-       Džejms Klir – Atomske navike

-       Džek Kenfild – Uspeh, da što da ne

-       Volter Tembis – Damin Gambit (Takođe, možete pogledati i seriju ovog naslova)

 

 

3.      KADA STE POSLEDNJI PUT URADILI 'GENERALKU' STANA

Iskoristite slobodno vreme za sređivanje kuće ili stana. Proleće je stiglo, a stiže nam i lepo vreme, stoga nećete imati mnogo vremena za čišćenje doma, kao i svi, poletećete napolje sa prvim ogrankom sunca.  Džoger u ruke i zabavite se. Igrajte, pevajte dok sređujete dom, a mi vam dostavljamo plejlistu koja će ulepšati taj čin. Pojačajte do 'daske' i u akciju!

Pustite muziku klikom OVDE

 

 

4.      POSVETITE SE SEBI I SVOM TELU

Znamo da ste do sada mnogo puta čuli kako treba da se posvetite sebi tokom karantina i zatvaranja, ali razmislite, kada ćete ponovo imati vremena i prilike da ceo dan ležite u kadi, slušate muziku, čitate, gledate serije. Zato je naš predlog je celodnevni 'kućni spa'. Napravite kupku, obogatite je recimo, eteričnim uljem limuna, dodajte morsku so, pa i iseckane kriškice limuna. Upalite mirišljave sveće, pustite laganu muziku, napravite i limunadu i uživajte u relaksaciji. Uradite piling celog tela, stavite hranljivu masku na lice i telo, nalakirajte nokte. Pružite ugođaj i svom partneru, iznenadite ga mirisnom kupkom.

5.      OKUPITE PORODICU ZA DRUŠTVENE IGRE

Od kad sa porodicom niste odigrali partiju Monopola, Rizika, meč Tablića, Ne ljuti se čoveče, Uno karata, Asocijacije? Da, previše vremena sa porodicom ponekad ume da bude naporno ali dajte im šansu i zabavite se i sa onim najmlađima. Ko još ne voli ‘’Na slovo, na slovo’. Podelite sa njima šta vam se dešava u životu, prisetite se smešnih anegdota iz prošlosti, a uskoro ćete stvarati nove uspomene i jednog dana o svemu ovome što nam se dešava pričati sa osmehom.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR