Glas Javnosti

Zašto bi trebalo da držite providnu foliju u zamrzivaču?

Život
Autor: Glas javnosti

Stavljanje folije u zamrzivač će vam mnogo olakšati život.

Providna folija je tanak polietilenski materijal koji prijanja na skoro svaku površinu na koju ćete ga staviti. Prvenstveno se koristi za pakovanje namirnica – da bi hrana ostala sveža i da bi se sprečilo da voće i povrće potamni. Međutim, prozirna folija se može koristiti u razne druge svrhe.

Ako idete na put, umotajte sve flaše i flašice koje sadrže tečnost providnom folijom kako biste sprečili da ista iscuri u torbi.


Providna folija je takođe veoma korisna prilikom uređenja doma. Umotajte sav nameštaj u foliju da biste ga zaštitili – posebno ako krečite.

Police u frižideru ili kuhinjske elemente možete obložiti ovom folijom, što će znatno olakšati čišćenje. Jednostavno uklonite prljavu foliju i stavite novu.

Zašto čuvati foliju u zamrzivaču?

Prozirnu foliju obično stavljamo u fioku zajedno sa aluminijumskom folijom, kesama za zamrzavanje i sličnim kuhinjskim potrebštinama.

Međutim, da li ste ikada pomislili da je čuvate u zamrzivaču? Verovatno niste.

Ovaj trik će vam pomoći da bolje odmotate foliju i da se ne lepi svuda. Hladnoća u zamrzivaču će obezbediti da se molekuli na gornjoj površini folije promene. Tako više neće biti statički naelektrisana i neće se lepiti za ruke ili sama za sebe.

Verovatno se sada pitate kako će se folija zalepiti tamo gde treba?  Kada se zagreje, ponovo će postati lepljiva. A do tog trenutka imaćete dovoljno vremena da je razmotate bez stresa. Ako ste među onima koji hranu umotavaju u providnu foliju i zamrzavaju, obavezno koristite dva do tri sloja folije.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR