Glas Javnosti

Zapanjujuća meta zgrada sa ajkulama u dnevnoj sobi i 12 besnih trkača u garaži (FOTO)

Život
Autor: Glas javnosti

Zgrada inspirisana najnovijim filmom o Džejmsu Bondu i kultnom kućom Iron Mana nastala je u metaverzumu...

Na ivici litice u virtuelnoj stvarnosti iznikla je super vila koju je dizajnirao arhitekta Omar Hakim. Zgrada inspirisana najnovijim filmom o Džejmsu Bondu i kultnom kućom Iron Man stvorena je u metaverzumu, zajedničkom onlajn 3D prostoru kome se pristupa kombinacijom virtuelne i proširene stvarnosti (VR virtuelna realnost i AR proširena stvarnost).

Prelepi futuristički prostor nudi avatarima garažu za superautomobile, prikladno nazvanu The Cars Vault, koja sadrži do 12 automobila sa liftom koji ih ubrzava na puteve metauniverzuma. Osim što će voziti besne automobile, avatari će moći da uživaju u pogledu na ogroman akvarijum sa ajkulama ili da se osveže u bazenu koji se prostire iznad okeana prenosi punkufer.

Smešten na ivici litice, kružna metakuća ima prostrano prizemlje koje ne oskudeva sunčevom svetlošću, a napolju se nalazi zen vrt za meditaciju, inspirisan otrovnom baštom Lucifera Safina u filmu Nema vremena za smrt. Futurističko imanje takođe ima lični heliodrom, klavir i spavaću sobu sa zadivljujućim pogledom. 

Hakimov projekat na Instagramu prikupio je hiljade lajkova i stotine komentara.

Amazing Architecture je izvestio kako je arhitekta koristio Rhinoceros 3D, Grasshopper, Lumion, Adobe Photoshop i Blender da stvori svoja zapanjujuća remek-dela.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR