Glas Javnosti

Nemojte PRESKAKATI dete, ono neće porasti?! Otkrivamo odakle potiče ovo NARODNO VEROVANJE

Život
Autor: Glas javnosti

Takav čin u starim danima poređen je sa štetom

U narodu postoji verovanje da ako nekoga preskočimo, pa čak i neku biljku, da ona neće rasti. Ovo se posebno odnosi na malu decu.

Ali naši preci su verovali da se uopšte ne radi o rastu, već o šteti.

Ako ste pregazili osobu, njegova aura je bila poremećena, a bio-polje je postalo rezervoar negativne energije. Pošto smo „hakovali“ lični prostor osobe, osuđujemo je na određene poteškoće. Tada se oseća psihički slomljeno, počinje da gubi vitalnost, da se razboli.

Ima čudan osećaj da je opljačkan i ukraden ono najvrednije. Naši preci su verovali da se nešto kasnije osoba koja je pregažena slučajno ili namerno može ozbiljno da se razboli.


U stara vremena, takav čin se izjednačavao sa grehom. I verovali su da pregaziti dete znači osuditi ga na patnju u budućnosti.

Ali u stvari, koreni ovog znaka povezani su sa čisto praktičnim razmatranjima. Ako pregazite osobu, to znači da ona sedi ili leži na podu. Stavljanje bebe na pod nije baš dobra ideja, blago rečeno. Na kraju krajeva, hladno je i nesigurno - možete ga zgaziti sasvim slučajno. A ako govorimo o našim precima, onda je i to nesanitarno. Sada je moguće oprati pod do takvog stanja da možete jesti od njega. A jednom u kući čak su držali i stoku - sa svim posledicama koje su usledile.

Glas javnosti MN03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR