Glas Javnosti

ŽIVOTNI PUT LEGENDARNOG REDITELJA: Oženio se sestrom svoje bivše, a onda se dogodila tragedija

Zabava
Autor: Glas javnosti

Legendarni američki reditelj, Piter Bogdanovič, čiji su koreni duboko ukorenjeni u Srbiji, ostavio je neizbrisiv trag na holivudskoj filmskoj sceni.

Rođen u Kingstonu, gde su se njegovi roditelji sklonili od nacista, Bogdanovič je svojim neverovatnim talentom osvojio vrh kinematografije, postavši istovremeno i miljenik žena sredinom prošlog veka.

foto: društvena mreža X

No, njegov život izvan filmskog platna bio je podjednako uzbudljiv. Nakon smirenih mladalačkih dana i braka, Bogdanovič je postao poznat i po svom burnom ljubavnom životu.


Razvod od prve supruge označio je prelazak na put zavodnika, a njegova veza s Plejbojevom zečicom Doroti Straten postala je predmet pažnje i kontroverzi.

foto: jugoslovenska kinoteka

Ta veza, međutim, nije bila bez tragičnih posledica. Doroti je bila sestra Luiz Straten, žene koju je Bogdanovič oženio osam godina nakon Dorotine smrti. Luiz je postala njegova supruga, a njihov brak, iako kontroverzan, nije bio izuzet od skandala sve do razvoda 2001. godine.


Jedan od najmisterioznijih trenutaka u Bogdanovičevom životu ostaje smrt Doroti Straten. On je optužio vlasnika Plejboja, Hjua Hefnera, za njenu tragičnu sudbinu, tvrdeći da je velikim delom odgovoran za njeno stradanje.

Bogdanovič je ostavio snažan pečat na filmskoj sceni, ali njegova lična priča, sa svim ljubavnim i tragičnim dramama, čini ga nezaboravnim i kontroverznim likom u istoriji Holivuda.

Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR