Glas Javnosti

Student u Beogradu naručio kafu u kafiću, nakon par minuta ga radnica izbacila napolje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gosti od konobara svašta dožive, a i obrnuto, ali ono što je snašlo jednog studenta u Beogradu izazvalo je potpunu nevericu.

Mladi student je ispričao šta mu se desilo kada je ušao u jedan beogradski kafić i izvadio skriptu. Seo je za sto, naručio kafu i krenuo da lista knjigu kad se ispred njega stvorila konobarica i objasnila mu pravila lokala: ko hoće da uči u kafiću biće momentalno zamoljen da napusti lokalU svojoj objavi pod imenom "Izbačen iz kafića jer sam učio?!" na Reditu, objasnio je kako se sve navodno desilo.

"Ovo mi se upravo desilo u kafiću u centru Beograda. Seo sam, naručio kafu i uzeo skriptu da se preslišavam (u sebi) dok čekam početak ispita. Prilazi mi radnica i saopštava da je ovde zabranjeno učenje.

Nisam se svađao jer sam bio potpuno zbunjen, a i devojka je bila sasvim ljubazna i videlo se da je i njoj neprijatno da mi saopštava pravila kuće, i nisam ljut, samo me zaista zanima logika iza takve odluke. Niti sam pravio buku, niti sam prekrio sto nekim materijalom (bukvalno sam samo držao malu skriptu u krilu), naručio sam piće...


Inače, čim sam seo u prvi sledeći kafić nisam imao nikakvih problema, kao ni pre do sada. Da li se vama desila slična situacija i da li neko može da mi objasni kako učenje u kafiću može da predstavlja problem?", pitao se on na kraju objave.

"E ovo je susramlje!"

Njegova situacija naterala je mnoge da se i sami zapitaju zašto je zamoljen da napusti lokal.

"U moj si kafić došao da učiš", "Zamisli vide ga drugi pa i oni počnu da uče! Kraj sveta kakav poznajemo", "E ovo je susramlje!", "Haha ali zabranjeno učenje. Svašta ćeš danas da čuješ", "Je l imaju onaj znak kao za zabranjeno pušenje? Precrtanu knjigu?", "Isto mi se desilo u jednom drugom kafiću", "Ništa novo, postoje i onu u kojima su zabranjeni laptopovi", pisali su oni.


Ipak postoji razlog zabrane?

A zašto je sve više kafića koji zabranjuju sasvim normalnu pojavu - učenje ili posao, objasnili su drugi korisnici pomenute društvene mreže.
"Fora je jer im dolaze studenti i sede pet sati i popiju jednu kafu", "Ja sam pre ne znam koliko godina dok sam radio taj posao bukvalno naterao gazdu da pristane na to da jurim studente koji dođu da uče, jer sam skontao da se nakupilo masa njih. Dođu, svako uzme po kafu, zauzmu pola lokala i sede celo popodne. Hoće vodu, daj vode, daj vode, prazni piksle, daj vode, ma ma*š bre, idite kući, u čitaonicu. Kako smo krenuli da branimo to za par meseci se digao promet za 30 posto, a samim tim i moja lična zarada, tako da kapiram skroz lokale koji to rade. Jedan lik koji uči nije problem, njih dvadeset je druga priča", glasili su njihovi komentari.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR