Glas Javnosti

VELIKO SRCE SLIKARA BOJANA SAVIĆA KOJI ART TERAPIJOM pomaže ljudima sa cerebralnom paralizom

Život
Autor: Glas javnosti

Snovi za umetnika su važni jer on živi od njih i njima se hrani, oni su njegova večna inspiracija.

Bojan Savić je diplomirao zidno slikarstvo, a imao je preko 25 samostalnih izložbi, od kojih i četiri u inostranstvu, kao i veliki broj grupnih, međunarodnih izložbi i umetničkih projekata.
 
Dugo je radio je kao likovni pedagog u prosveti, a trenutno radi u slikarskoj radionici kao art terapeut za ljude i decu sa cerebralnom paralizom.


"Svojim snovima ja oslikavam slike. Ova izložba nosi naziv Snovi o slobodi jer podseća da oni mogu lako odleteti i da su laki kao pera. Zato ih treba znati gajiti, negovati, čuvati, vrednovati, jer ljudi bez svojih snova su samo ljušture", rekao je autor o jednoj od svojih izložbi.

Srednju školu, XIV beogradsku gimnaziju završio 1994. u Beogradu. Akademiju Primenjenih umetnosti i dizajna upisao 1996. Završio u roku 2001.godine na odseku: zidno slikarstvo i restauracija , u klasi profesora Slobodana Đuričkovića. Učesnik više međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu, lider međunarodnih art kampova i radionica. Član ULUPUDUS-a, i ARTE grupe. Radio u radionicama i projektima za decu i odrasle sa posebnim potrebama,kao i likovne radionice fuzionisanog stakla.Iskustvo sa decom stekao kroz desetogodišnji rad u osnovnim školama ’’ Arčibald Rajs ‘’ ,‘’ Jovan Popović’’, i ‘’ Sava Šumanović‘’. Od 2018. godine radi kao samostalni umetnik.Ostvario preko 25 samostalnih izložbi, i preko 100 grupnih…Slike iz raznih opusa, nalaze se u mnogim zemljama Evrope i sveta.U poslednjih godinu dana posvećen je radu na ART TERAPIJI sa ljudina sa cerebralnom paralizom.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR