Glas Javnosti

UVEK VERUJTE U ŽIVOT: Nikada vam neće oduzeti nešto, a da vas ne blagoslovi nečim boljim

Život
Autor: Glas javnosti

Gubitak je jedna od najizazovnijih stvarnosti sa kojima se suočavamo kao ljudi. Iskustvo gubitka može biti duboko uznemirujuće i bolno. Bez obzira na to šta ste izgubili, osećate se kao da je vaša unutrašnja sfera iznenada poremećena.

Bol je intenzivan, neuporediv sa bilo kojim prethodnim bolom. To je bol koji duboko seče u srce, stvarajući ranu koja izgleda nepremostiva. Ipak, najteže je suočiti se sa neminovnošću tog gubitka. Ne možete ga izbeći ili ostaviti za sobom dok ne priznate njegovo prisustvo, koliko god to bilo teško. To je ono što situaciju čini još težom.

Međutim, uprkos ovim teškim spoznajama, ne smemo zaboraviti da svaka mračna strana ima svoju svetlu stranu. U svakom gubitku i tragediji krije se potencijal za rast i iskustvo koje nas menja. Samo treba da otvorimo oči, prevaziđemo tugu i promenimo perspektivu. Život je neverovatno nepredvidiv, ali nas nikada ne ostavlja potpuno bez nade.


Za sve što nam oduzima, daje nam nešto novo. Ta nova stvar koja dolazi obično je bolja od onoga što smo imali ranije. Često se ispostavi da je sledeći korak u našem životu upravo ono čemu smo se duboko nadali. Završeci nisu kraj, već prelazni period ka novom početku. Život je zanimljiva igra. Ponekad izgleda kao da želite da odustanete, ali vas povremeno podseća da je odluka da ostanete najvažniji korak koji ste ikada preduzeli.

Ne kažemo da je lako. Ne predlažemo da se uzdržite od tugovanja. Nimalo. Ono što pokušavamo da kažemo je da sve ima razlog, čak i bol koji trenutno osećate. Koliko god da se borite protiv nečega, ako je suđeno da se desi, desiće se. Gubitak može biti zastrašujući, ali je takođe neizbežan aspekt života. Važno je da se to ne vidi kao smak sveta.

To je proces koji vas može oblikovati i naučiti kako da se oslobodite prošlosti i krenete ka budućnosti. Kroz ovaj proces postajete jači i hrabriji, a takođe otkrivate da život može biti više od patnje ako promenite svoj pogled na svet. Na kraju krajeva, vaše odluke igraju ključnu ulogu. Možete zadržati svoju tugu i pustiti da vam život izmiče, ili možete prihvatiti sve, ma koliko nesavršeno bilo, i živjeti je hrabro, bez obzira na prepreke koje vam se čine strašnim.

Najmudriji izbor koji možete napraviti je da verujete toku života. Verujte u sebe, verujte u život i verujte u proces. Sve će na kraju doći na svoje mesto i naći ćete mir koji ste oduvek tražili. Uvek zapamtite da ako vam je nešto oduzeto, to znači da više nije u skladu sa vašim putem. Čeka te nešto bolje. Ova spoznaja možda neće doći odmah, ali ćete je shvatiti vremenom.

Glas javnosti/svezazenu

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR