Glas Javnosti

Trik koji je sve oduševio: Kuhinjsku dasku držite u frižideru!

Život
Autor: Glas javnosti

Ovu ideju osmislila je jedna nutricionistkinja, a sada je svi polako usvajaju.

U vreme praznika i nakon njih, kada je potrebno preostalu hranu odložiti u frižider, većina ima isti problem bez obzira koje veličine je naš rashladni uređaj. Isto se dešava i nakon svake veće kupovine – jednostavno je nedovoljno mesta za sve namirnice koje moraju da se čuvaju na određenoj temperaturi. Ako i vama treba dodatni prostor, nutricionistkinja Heder Mejklis ima rešenje!

Kuhinjska daska za sečenje može da posluži kao dodatna polica, i na taj način frižider će biti pregledniji te vam ništa od hrane neće propasti.

Dasku možete jednostavno da stavite preko prehrambenih proizvoda koji su obično u pakovanju veće visine, poput mleka, jogurta i na nju staviti one u manjim pakovanjima.

Nutricionistkinja koja je osmislila ovaj trik ima još jedno pravilo – da na „lažnu“ policu stavlje proizvode koji imaju kratak rok trajanja, ostatke hrane, voće, jogurt, kako bi ih što pre potrošila. Ovaj trik vam može pomoći i da se bolje organizujete ako osmišljanje dnevnog menija, pa na dasku možete da stavite proizvode koje želita da koristite tog dana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR