Glas Javnosti

Kako da odledite zaleđenu ručnu kočnicu automobila?

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Vozači se često suočavaju sa izazovima tokom hladnih dana, posebno kada je reč o parkiranju vozila na otvorenom

Većina njih aktivira ručnu kočnicu prilikom parkiranja, ali temperatura ispod nule može izazvati nekoliko problema.  Otežani uslovi vožnje i problemi sa paljenjem motora, posebno ako je akumulator oslabljen, samo su neki od problema sa kojima se vlasnici automobila suočavaju u hladnim danima.


Jedan od specifičnih problema može biti zamrzavanje ručne kočnice. Ova neprijatnost može nastati zbog zamrzavanja sajle ručne kočnice ili samog mehanizma koji drži točkove nepokretnim. Ako primetite da ručica kočnice vraća bez značajnog otpora ili da je napetost u njoj popustila, to može ukazivati na zamrznutu kočnicu.


Jednostavan način za rešavanje ovog problema je polako pokretanje vozila napred-nazad nekoliko puta. Ovaj postupak treba obavljati veoma pažljivo, kako ne bi došlo do oštećenja sistema kočnica. Ako kočnica i dalje ne popusti, možete upotrebiti fen za kosu. Povežite ga s produžnim kablom i usmerite topli zrak prema točkovima koje drži ručna kočnica, obično prema zadnjem paru. Ovaj postupak trebao bi biti dovoljan da otopi zamrznuti deo i oslobodi kočnicu.

Glas javnosti/D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR