Glas Javnosti

ŠTA AKO PIJEMO KISELU VODU SVAKI DAN? Ovo morate OBAVEZNO pročitati, naučnici imaju poruku za vas!

Život
Autor: Agroinfo.rs

Iako kisela voda može biti korisna za naš organizam, treba znati kako ona utiče na naše telo ako je pijemo svaki dan.

Iako se većini čini da unošenje kiselih pića može biti vrlo štetno za organizam, telo će ipak održavati stabilan alkalni nivo za nas.

Prema „Heltlajnu“, naši bubrezi i pluća će obaviti posao ili ukloniti višak ugljen-dioksida koji pijemo (koji stvara mehuriće u vodi), tako da ne moramo brinuti da li ćemo možda popiti previše kisele vode, piše Sputnjik.

Ako se razmišljate između gazirane vode ili soka, birajte vodu da ne biste uneli višak šećera. Prema nekim studijama, gazirana voda zapravo pomaže da pročistite grlo i poboljšate sposobnost gutanja, što će pomoći vašem varenju, a kiselom vodom se unosi i natrijum u organizam.

U dvonedeljnoj studiji, 40 osoba koje su pile gaziranu vodu su češće praznile creva nego uobičajeno, zbog čega je 58 odsto učesnika prijavilo smanjenje problema sa zatvorom, piše Sputnjik.

Iako je istraživanje ograničeno, neki kažu da konzumiranje gazirane vode zapravo može da pomogne u poboljšanju zdravlja srca snižavanjem LDL (lošeg) holesterola i šećera u krvi, a istovremeno povećavajući HDL (dobar) holesterol. Ipak, konzumiranje gazirane vode, kao i svega ostalog, preporučuje se u umerenim količinama kako se ne bi stvorio kontraefekat.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR