Glas Javnosti

Snimak koji je mnoge razbesneo: Stručnjaci upozorili da se to ne radi (VIDEO)

Život
Autor: Glas javnosti

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji prikazuje muškarca kako izvodi "akrobacije" sa bebom, držeći je za ruke i noge dok je ljulja napred-nazad i između nogu

Ovaj video izazvao je snažne reakcije i kritike na Instagramu i Twitteru, a lekari su izrazili zabrinutost zbog mogućih opasnosti za bebu.

Stručnjaci upozoravaju da ovakve aktivnosti mogu biti izuzetno opasne, posebno za mozak i zglobove beba. Sindrom protresene bebe, koji može uzrokovati ozbiljne povrede mozga, jedna je od glavnih zabrinutosti kada se beba izlaže naglim i snažnim pokretima.

Takođe, podizanje bebe za ruke ili noge bez podrške za leđa može dovesti do iščašenja zglobova.

Dr. Stjuart Fišer, lekar interne medicine i bivši pedijatar, komentarisao je snimak i izrazio moralnu i pravnu zabrinutost, sugerišući da bi trebalo uraditi CAT skener ili magnetnu rezonancu kako bi se proverile potencijalne mikroskopske povrede mozga.

On je takođe naglasio da je takvo ponašanje opasno i da roditeljima mogu biti potrebne ozbiljne instrukcije i savetovanje.

Korisnici društvenih mreža takođe su kritikovali ovaj snimak, ističući da je takvo ponašanje "užasno" i da može dovesti do ozbiljnih povreda deteta.

Trener poznatog UFC borca Konora Mekgregora, Džon Kavani, takođe je kritikovao video, navodeći da čak i mala greška može izazvati trajnu povredu i potres mozga. On je upozorio na opasnost da ljudi kopiraju ovakvo ponašanje radi popularnosti na društvenim mrežama.


Iako su neki komentarisali da su se i oni tako igrali kao deca bez negativnih posledica, većina reakcija ukazuje na ozbiljnu zabrinutost zbog rizika koje ovakve aktivnosti predstavljaju za bezbednost beba.

Ovaj slučaj ističe važnost odgovornog ponašanja roditelja, kao i opreznog korišćenja društvenih mreža, kako bi se izbeglo promovisanje opasnih aktivnosti koje mogu ugroziti zdravlje i sigurnost dece.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR