Glas Javnosti

SKOCKAJTE SVOJ DOM: Kreativne ideje za centralni deo dnevne sobe

Život
Autor: Glas javnosti

Dnevna soba je uglavnom jedna od prostorija koja se najviše koristi, tako da kada pravite razmeštaj ili želite da ubacite nešto novo, gledajte kako da povećate njenu funkcionalnost i udobnost.

Nezavisno od toga da li je cilj dnevne sobe da vam bude soba za zabavu ili funkcionalan prostor za razgovor, dobar način za njeno "ustaljivanje" je da postavite centralnu tačku. Možda je već i imate, jer to može biti kamin ili njegov okvir, a ako nemate - možete je i sami napraviti.
Pročitajte omiljene kreativne ideje za centralni deo sobe, u kojem možete stvoriti prostor koji ćete obožavati.

Kauč i stočić
Razdvojite deo dnevne sobe sa kaučom (ili trosedom / dvosedom) i stočićem koji ćete postaviti iza nje, dok položaj kauča treba da bude naspam zida. Izaberite još jedan stakleni stočić na koji ćete postaviti par dekoracija, kako bi dobili malo dramatičniji i sofisticiraniji izgled. Najbolje bi bilo da kauč bude u nekoj veseloj jarkoj boji, kako bi se taj deo jasno razlikovao od ostalog dela sobe. Uparivanje kauča sa stočićem (koji je iza njega) dodaće funkcionalnost i dubinu ovog zanimljivog dela za opuštanje.
Kamin ili okvir kamina
Iskoristite kamin ili njegov okvir za postavljanje fokusne, centralne tačke u vašoj dnevnoj sobi. Izaberite puno drvo ili crni kamin, da zagreje sobu i da joj osećaj komfora i udobnosti. Za svetliji i vazdušast "vajb", izaberite belu i neku svetliju boju, kao što je boja kamena ili bebi - plava.
Centralni deo za sedenje
Kreirajte prostor za ozbiljnije razgovore u centralnom delu dnevne sobe, kao i mesto u kome ćete uživati sa vašim gostima. Namestite fotelje oko kafe stočića i dodajte delikatni dekor, kao što su vaze ili štos knjiga. Da biste kreirali bogati, topli ambijent, iskoristite velike kožne fotelje i između njih stavite drveni stočič ili, oko velikog stočića stavite dve fotelje, jednu naspram druge, a sa jedne strane stola dvosed ili trosed.
Ugaona garnitura
Iako su generalno glomazne, one mogu da čine savršeno deo centralnog dela dnevne sobe. Kako zauzima dosta mesta, u ostali deo dnevne sobe dodajte minimalno dekoracija. Na ugaonu garnituru stavite dosta šarenih jastučića, pogotovo ako je svetle boje. Pored toga što će ulepšati garnituru, cela soba će vam zasijati, a sva pažnja će ići tu - što je i cilj.
Ugrađene police za knjige
Ugrađene police za knjige, od poda do plafona i preko celog zida, dnevnoj sobi će dati jak, strukturiran izgled. Da ne bi izgledalo preterano, nameštaj ne treba da izgleda "razmetljivo", već obično i jednostavno. Ovo je odlična opcija za one koji nemaju, a voleli bi da imaju kamin.


Glas javnosti/ B02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR