Glas Javnosti

Sećate li se serije DADILJA: Dadilja iz istoimene serije je prošla kroz ŽIVOTNI PAKAO

Život
Autor: Glas javnosti

Glumica Fren Drešer već decenijama je na sceni, a mnogi ne znaju da je zvezda serije "Dadilja" imala izuzetno težak život. Fren, koja sada ima 64 godine, preživela je brutalno silovanje a potom i karcinom koji joj je oduzeo šansu da se ostvari u ulozi majke.

Fren je svog prvog muža Pitera Marka Džejkobsona upoznala u srednjoj školi, kada su imali 15 godina. Odmah su se zaljubili i stali su na "ludi kamen" kada su napunili 21 godinu. Šest godina kasnije, 1985, par je živeo u stanu u Los Anđelesu kada su dva naoružana muškarca provalila u njihov dom. Sa njima je bila i prijateljica, čije ime nije otkriveno, i napadači su najpre pretukli i vezali Freninog muža, a zatim brutalno silovali obe žene uz pretnju pištoljem.

Glumica je godinama ćutala o stravičnom napadu koji je preživela, da bi potom odlučila da postane aktivistkinja protiv nasilja i progovori o paklu koji je doživela. Podsetite se serije "Dadilja"!


U međuvremenu je njen muž shvatio da je gej i priznao je to Fren, koja se razvela od njega ali ga je podržala. Ostali su prijatelji i poslovni partneri, i Drešerova je rekla da je njihova ljubav "posebna, neponovljiva i za ceo život".

Ali njenim mukama nije bio kraj. Tokom devedesetih je imala zdravstvene probleme, i dve godine je trajala njena bitka da otkrije šta nije u redu. Osam lekara ju je pregledalo da bi tek 2000. godine shvatili da ima rak materice Fren je hitno operisana i otklonjena joj je materica, ali zbog toga nije mogla da postane majka.

Danas je Fren aktivistkinja koja se bori za strože kazne za nasilne prestupnike. Uz njenu pomoć, napadač koji ju je silovao osuđen je na 150 godina zatvora. Fren je pokrenula i dobrotvornu fondaciju koja se bori za rano otkrivanje karcinoma kod žena, dok još uvek imaju šansu za izlečenje, jer je ona nije imala već je materica morala hitno da joj bude otklonjena. Pogledajte kako danas izgleda Fren Drešer!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR