Glas Javnosti

SAVETI ZA NOVI POČETAK: Jesenje sređivanje kuće, ali i života

Život
Autor: Glas javnosti

Sezonsko raspremanje kuće idealna je prilika da se pozabavite svojim životom, poručuje trener životnih veština Samanta Heler koja daje tri saveta za novi početak.

Bacite stare aparate, donirajte višak garderobe - Za početak, očistite svoj radni i životni prostor od svih nepotrebnih stvari. To ne znači samo pranje prozora i čišćenje kuće, već i doniranje viška garderobe, bacanje starih kućnih aparata koji više nisu u funkciji. Budite nemilosrdni prema sitnicama koje ste čuvali sve ove godine, a koje vam nisu neophodne.

Hvalite sebe - Ućutkajte taj kritički glas koji vam govori da niste dovoljno dobri, lepi, pametni, poručuje Helerova. Zamenite ga glasom koji primećuje pozitivne aspekte vaše ličnosti, a lepe poruke ponavljajte dok god i sami ne poverujete u to, prenosi portal Ekapija.


Razmislite o svojim prijateljima
 - Ako među njima preovladavaju neljubazni, ljuti ljudi koji se žale na sve, u problemu ste, jer će oni otrov prebaciti i na vas. Pokušajte da im objasnite šta vam smeta, ali to verovatno neće imati efekta, pa budite spremni da smanjite kontakt sa njima. Biće teško, ali sigurno je da ćete se osećati bolje, kaže Helerova.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR