Glas Javnosti

Proglasili je mrtvom četiri puta: Obustavljali joj penziju, a idalje je živa

Život
Autor: Glas javnosti

Nastavnici u penziji Ejlin Mekgrat iz Velike Britanije četiri puta je bila obustavljena isplata penzije jer je penzioni fond pogrešno spojio njenu isplatu sa preminulim korisnikom.

Mekgrat (85) je tako ostala bez prihoda i tokom Božića, piše Gardijan. Ona je rekla da je tokom novembra dobila dva pisma od fonda u kojima su je, kako je navela, na zaobilazan način pitali da li je mrtva.

Mekgrat je potvrdila u pismu da je živa, a nedelju dana kasnije dobila je još dva pisma sa istim pitanjem, nakon čega je opet poslala svoj odgovor.

Mekgrat je četiri dana pre Božića otkrila da joj penzija nije isplaćena. Uprkos tome što je pozvala fond, njoj je obustavljena i isplata udovičke penzije.


Obe isplate su penzionerki konačno izvršene 2. januara, nakon što se žalila.

Mekgrat je rekla da je od nje više puta od 202. godine traženo da dokaže da je živa i da se svaki put suočavala sa obustavom isplate penzije.

"Nakon što sam se žalila, moja penzija je vraćena, ali nije bilo izvinjenja. U matičnoj službi navode se puno ime i prezime i godina rođenja umrlih lica. Gotovo je nemoguće da postoje drugi penzionisani učitelji sa mojim imenom i datumom rođenja koji umiru iz godine u godinu", rekla je Mekgrat.

U Britaniji se redovno proverava da li su korisnici penzija u registru umrlih, kako bi bile sprečene isplate za penzionere koji su preminuli.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR