Glas Javnosti

Predmeti u kući koje nikad ne smete da čistite vodom

Život
Autor: Glas javnosti

Neke predmete za domaćinstvo nikada ne treba prati vodom. Razlozi su različiti. Neki mogu oštetiti završnu obradu ili uništiti materijal kada su u kontaktu sa vodom, a neki čak mogu biti opasni, poput elektronike.

Da biste uklonili prljavštinu i prašinu sa rasvetnih tela, zvučnika, tastatura i mnogih drugih elektronskih uređaja i gadžeta, radije koristite krpu od mikrovlakana ili mali, ručni usisivač sa mekim vlaknima. U nekim slučajevima može pomoći i četkica za zube.
Voda nije rešenje kada su u pitanju drveni podovi i drveni nameštaj. Uvek se preporučuje da odmah očistite prosutu tečnost i druge mrlje i izbegavate dugotrajno izlaganje vodi. Za nameštaj se preporučuju namenski agensi, kao što su sprejevi. Nanose se na krpu kojom se zatim obriše željena površina. Odmah nakon brisanja treba koristiti peškir od mikrovlakana da upije višak vlage, piše southernliving.com.


Na listi predmeta koji treba da izbegavaju kontakt sa vodom nalaze se i srebrni i mesingani komadi, kao i oni od prevrnute kože, somota. Za kožu se, pak, voda može koristiti u tragovima, vlažnom krpom i blagim deterdžentom. Međutim, svakako bi trebalo da unapred proverite uputstva proizvođača. Za somot, antilop i druge specijalne presvlake, sredstva za čišćenje specifična za te materijale su verovatno najbolja opcija. Ako se ovi materijali nalaze na nameštaju, redovno usisavanje može pomoći u njegovom održavanju.
Mermer, gips, granit i druge porozne materijale takođe ne treba tretirati vodom, što može dovesti do habanja zaštitnih slojeva. Da biste ih očistili, koristite rastvor specijalno formulisan za taj materijal. Što se tiče cigle, one za spoljašnju upotrebu su vodootporne, ali cigle za unutrašnju upotrebu nisu. Može se čistiti lagano navlaženom četkom.

Glas javnosti/ B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR