Glas Javnosti

PREDLAŽEMO IDEJE: Pet načina da uspešno kombinujete različite stilove u dekoraciji vašeg doma

Život
Autor: Glas javnosti

Koliko god da volimo skandinavski stil, proleće je pravo vreme za ukrašavanje kuće kombinovanjem različitih stilova nameštaja. Možda vam se čini da je teško uskladiti boje, teksture i nameštaj iz različitih decenija, ali sledeći prave savete i pravi izbor nameštaja rezultat će vas sigurno iznenaditi.

Prilikom dekorisanja kuće ili stana ne postoji ništa kreativnije od spoja različitih stilova. Ne plašite se da kombinujte masivan nameštaj sa svetlijim bojama na zidovima ili odvažnu fotelju iz 70-ih sa modernim tepihom kako biste stvorili smele kontraste. Kombinacijom različitih stilova ne samo da ćete podmladiti svoj lični prostor, već ćete ga i učiniti mnogo zanimljivijim i optimističnijim mestom za život.
Ograničite paletu boja
Najlakši način da se uverite da će i nakon kombinovanja različitog nameštaja vaša kuća izgledati harmonično, jeste da ograničite paletu boja koju ćete koristiti. Na primer, ako u svoj prostor dodate nameštaj u svetlim bojama, uravnotežite rezultat neutralnom bojom na zidovima, prenosi portal Ekapija.
Dodajte moderna umetnička dela
Klasičnom prostoru dodajte moderna umetnička dela i obrnuto, klasična umetnička dela dodajte modernom prostoru. Kontrast koji proizilazi iz ove intenzivne kombinacije uvek stvara impresivne rezultate u enterijeru.
Proporcija i veličina objekata
Jedan od osnovnih principa u dizajnu enterijera je merenje razmere koje se odnosi na proporciju i veličinu objekata u prostoru. Na primer, stočić za kafu sa tankim nogarama bolje će se uklopiti pored teške sofe ili fotelje.
Izaberite komad koji vas inspiriše
Na primer, ako volite nameštaj iz 70-ih, možete nastaviti da ukrašavate sobu u sličnom stilu: tepihom sa okruglim šarama ili stočićem za kafu sa zaobljenim uglovima.

Spoj različitih materijala
Prilikom dekorisanja enterijera ne plašite se da rizikujete. Slobodno kombinujte nijanse, teksture, materijale i printove sve dok ne dobijete svoju dobitnu kombinaciju. Stvorite efekat kontrasta tako što ćete izabrati, na primer, tamni komad nameštaja i svetli dekor ili nameštaj od drveta u tamnim i svetlim nijansama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR