Glas Javnosti

Pokajala se što je usvojila dete: "Počela sam da mrzim svoju usvojenu ćerku..."

Život
Autor: Glas javnosti

Usvajanje deteta jedan je od najvećih i najlepših odluka koje čovek može da donese, ali jedna žena podigla je pravu prašinu priznanjem da se pokajala kada je usvojila devojčicu pre 15 godina.

Njena ispovest na društvenim mrežama odjeknula je kao bomba, ponajviše zahvaljujući činjenici da stalno osećala kao da pazi tuđu bebu. Sve je počelo nekoliko godina nakon što je dobila biološkog sina, rođenog vantelesnom oplodnjom. Nakon usvojene devojčice, godinama kasnije, oni su dobili još jedno svoje dete - ćerku.

Usvojili jer nisu hteli da prolaze kroz VTO ponovo

Pošto su ona i njen suprug želeli još jedno dete, ali nisu hteli da ponove postupak, odlučili su da usvoje. Međutim, žena kaže da se nikada, baš nikada, nije mogla povezati sa svojom ćerkom, koja sada ima 15 godina, i oseća se kao da brine o tuđem detetu.

"Usvojila sam ovu prelepu devojčicu čiji su roditelji bili premladi da je sami odgajaju. Toliko sam je volela i tretirao je drugačije, ali nikada nisam osećala da je moja. Često se osećam kao da čuvam tuđu bebu. Osećam se užasno, ali ne mogu da pomognem. Pokušala sam da nateram sebe da to osetim, ali jednostavno ne. Ona sada ima 15 godina i nikada nisam osetila vezu sa njom", napisala je ona na Reditu.


Rođenje ćerke pogoršalo stvari

Situacija se, prema njenim rečima, pogoršala pre četiri godine

Sve je postalo još teže pre četiri godine, kada su ona i suprug ponovo postali roditelji. Dobili su drugu devojčicu, a pomisao da je pogrešila što je usvojila dete još dublje se ukorenila u majčinom umu.

"Tokom trudnoće, moji hormoni su divljali i počela sam da mrzim svoju usvojenu ćerku. Kada se moja prava ćerka rodila, sve je bilo u redu. Osećala sam odgovarajuću vezu kao što smo se sa njom i ja odmah povezali. Zvuči užasno, ali usvajanje nje bila je velika greška. Volela bih da mogu da se vratim u prošlost. Volim je u tragovima, ali nažalost ne toliko koliko moju biološku decu. Mrzim sebe zbog ovoga jer sam obećala njenim roditeljima da je neću voleti na drugi način i razdvajati od sopstvene dece i osećam se kao da sam sve izneverila“, dodala je žena koja je usvojila dete i zažalila.


"Potražite psihološku pomoć"

U komentarima koji su nastupili ispod njene ispovesti, ljudi su krenuli da je osuđuju, neki su joj savetovali da krene na terapiju, a bilo je i onih koji su se brinuli o tome da li je nešto rekla usvojenoj devojčici.

"Stvarno se nadam da vaša usvojena ćerka ne zna kako se osećate. Da li ste potražili stručnu pomoć da biste shvatili šta se dešava i zašto niste dozvolili sebi da to ispričate stručnom licu?", glasio je samo jedan od njih.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR