Glas Javnosti

Penzionerka ostavlja 2,6 miliona evra LJUBIMCIMA, umesto deci: Neke stvari prosto ne može da im oprosti

Život
Autor: Glas javnosti

Imućna gospođa iz Šangaja promenila je testament i sada želi da celo njeno bogatstvo ode na brigu o njenim psima i mačkama

Jedna starija Kineskinja odlučila je da ostavi svoje bogatstvo od 20 miliona juana (oko 2,6 miliona evra) svojim mačkama i psima, tvrdeći da su oni uvek bili tu za nju, za razliku od njeno troje dece, piše South China Morning Post (SCMP).

Starica je napravila svoj prvi testament pre nekoliko godina, podelivši svu svoju imovinu na troje dece, ali je nedavno promenila mišljenje nakon što je njeno potomstvo navodno zanemarilo. Tvrdi da je njena deca nikada nisu posećivala, niti se brinula o njoj kada je bila bolesna, i da je retko kontaktiraju, pa je odlučila da svu svoju imovinu prepusti jedinim stvorenjima koja je nikad nisu izdala.

unsplash

foto: printscreen

Neimenovana imućna gospođa iz Šangaja je već promenila testament da bude u skladu sa njenom željom da sav novac bude upotrebljen za brigu o njenim ljubimcima i njihovom potomstvu nakon njene smrti.

Na nesreću žene, koja se preziva Liu, kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno svojim ljubimcima. Međutim, nakon konsultacije sa advokatom, Liu je pronašla rešenje tako što je imenovala veterinarsku kliniku za administratora svog bogatstva. Takođe je toj ustanovi poverila brigu o svojim voljenim ljubimcima.

Čen Kai, zvaničnik iz sedišta kineskog Centra za registraciju testamenata u Pekingu, rekao je za SCMP da Liu trenutno svojim testamentom dovodi svoju imovinu u opasnost, dodajući da joj je njegova ustanova sugerisala da imenuje osobu kojoj veruje da kontroliše veterinarsku kliniku.

Priča starije žene dirnula je srca miliona u Kini, od kojih se većina saosećala sa njenom situacijom. Odanost roditeljima je jako krupna stvar u kulturi ove zemlje i deca koja zanemare roditelje u starosti mogu biti kažnjena po zakonu.

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR