Glas Javnosti

Nema ni dve godine, a otac ga celog istetovirao

Život
Autor: Glas javnosti

Usledila je salva osuđujućih komentara.

Iako roditelji često imaju pozitivan stav, recimo, prema tetovažama, retko se može videti dete kojem su roditelji zaista dopustili da se tetovira pre punoletstva. Razlozi za ovu rezervisanost uključuju zabrinutost zbog mogućih žaljenja zbog mladalačkih odluka, društvenih predrasuda ili zdravstvenih rizika.

Upravo zato su snimci na Instagramu, koji prikazuju decu sa tetovažama, često zbunjujući za mnoge. Jedan primer koji je izazvao mnogo pažnje jeste priča o ocu koji je odlučio da se našali sa suprugom. Budući da je tatu majstor, on je lažno istetovirao njihovog sinčića Adonisa, koji ima nešto više od dve godine. 

Ovaj otac se pohvalio na društvenim mrežama da uopšte nije spavao, jer je punih 27 sati bez prestanka radio na jednoj sesiji kako bi završio lažno tetoviranje celog tela svog sina. Ne znamo kako je majka reagovala na ovu šalu, ali mnogi na Instagramu su oštro osudili ovog tatu, očigledno ne shvatajući da tetovaže nisu ni prave ni trajne.

Ovaj incident pokazuje koliko su tetovaže i dalje kontroverzna tema i koliko je važno imati svest o razlici između stvarnih, privremenih i lažnih tetovaža. Iako je sve bila samo šala i privremena umetnost, događaj je izazvao lavinu komentara i otvorio diskusiju o granicama šale kada su deca u pitanju, kao i o tome koliko je važno objavljivati uopšte takav sadržaj na društvenim mrežama.

Komentari su ubrzo usijali ovaj Instagram nalog.

- Koliko vam je vremena trebalo da mu ih posle tih 27 sati skinete?

- Količina ljudi koji misle da su ovo prave tetovaže je zapanjujuća.

- Ovo je tako tužno, što biste eksploatisali svoje dete i dozvolili mu da se tetovira?

- Ako mislite da je ovo stvarno, nikada vam nisu uradili tetovažu na grudima, jer bi on tako glasno vrištao u prva 2 minuta da bi stigla i policija!


- Sve to vreme koje ste proveli radeći to mogli ste da mu čitate knjigu ili da ga vaspitavate na neki način. Pomešali smo prioritete i uradićete sve na svetu samo za “lajk”!

- Ma iz aviona se vidi da je tetovaža lažna, a i dete je presrećno, šta fali?


Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR