Glas Javnosti

Najpopularnija testenina ide pred sud

Život
Autor: Glas javnosti

Jednu od najpopularnijih marki testenine čeka tužba, a sve zbog netačnog oglašavanja.

Savezni sudija presudio je da Barilu, koja je poznata kao “italijanska marka testenine br. 1”, čeka kolektivna tužba i to zbog lažnog ili obmanjujućeg oglašavanja.


Iako je kompanija nastala kao radnja za prodaju hleba i testenine u Italiji, Barila se sada nalazi u Ilinoisu. Proizvodi se proizvode u Ajovi i Njujorku i ne koriste isključivo italijansku pšenicu, pa je sudija odlučio da bi kupci mogli da budu obmanuti izrazom “italijanska testenina” i poverovati da zaista kupuju proizvod proizveden u Italiji, iako to nije tako.

U izvornoj pritužbi, Metju Sinatro i Džesika Prost naveli su da je brendiranje Barila testenine koristilo lažne, zavaravajuće i varljive prakse označavanja. Na plavim kutijama koje kompanija koristi piše “italijanska marka testenine br. 1” i prikazuju zelenu, crvenu i belu boju koje simbolišu italijansku zastavu, prenosi Insider.

Tužioci su naveli da je proizvod prikazan tako da izgleda i zvuči autentično italijanski, a istovremeno “smanjuje troškove i ubira financijsku korist od proizvodnje u SAD”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR