Glas Javnosti

NA JESEN JAČAJTE IMUNITET: Najbolje namirnic prema mišljenju stručnjaka

Život
Autor: Glas javnosti

Dolazak jeseni i generalo promena godišnjeg doba može da dovede i do simptoma sezonskog afektivnog poremećaja, uobičajenog stanja raspoloženja koje se javlja kada se godišnja doba menjaju, što dovodi do depresije i letargije, između ostalih neprijatnih emocija.

Jedan od načina da se izborimo sa ovim promenama je da malo promenimo naše navike u ishrani kako bismo primenili "sezonsku hranu" koja može da podrži naše zdravlje na više načina.
Prema dr Trevoru Kejtsu tikva je idealna hrana koju treba da uključimo u jesenju ishranu. Pored toga što su lako dostupne u ovo doba godine, one su i izuzetno zdrave.

- I semenke tikve i same tikve su odlične za konzumiranje u jesen jer su bogate beta karotenom, a semenke bundeve su dobar izvor cinka. Tikve takođe promovišu zdravu kožu zbog visokog sadržaja antioksidanata - ističe doktor za The List.

Zašto je hrana za jačanje imuniteta neophodna za jesenju ishranu?
Trevor predlaže da promenimo naše navike u ishrani na osnovu promene koje dolaze sa vremenom. Da bismo zaštitili naše telo od bakterija, virusa i drugih invazivnih klica koje mogu da uđu u naše telo, možemo da pokušamo da preuzmemo kontrolu nad ishranom kako bismo organizmu dali hranu bogatu hranljivim materijama.
- Jesenja hrana bogata hranljivim materijama za jačanje imuniteta, kao što su cink, vitamin C, vitamin A i vitamini B, uključuju lisnato povrće (kao što su zelje i kelj), paprike i brokoli, karfiol, kupus, repu, prenosi sajt Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR