Glas Javnosti

Muškarci parkiraju auto za 15 sekundi, ali žene su ipak bolje u ovoj stvari

Život
Autor: Glas javnosti

Muškarci će vam odmah reći da žene ne znaju da voze, da ih uvek iznerviraju svojim gestovima za volanom i da je bolje da se toga manu.

Međutim, naučnici tvrde da su dame zapravo mnogo pouzdanije u vožnji od jačeg pola. Voze sporije i opreznije, poštuju saobraćajne propise, vezuju pojas i prave manje nezgode, dok su muškarci krivi za teže nesreće i češće su u njima povređeni. Ono što ženskom polu, ipak, ne ide od ruke jeste parkiranje.

Istraživanja pokazuju da im je za to potrebna 21 sekunda, dok prosečan muškarac parkira auto za 15. Ali ni u tome muški vozači nisu savršeni. Dame brže od njih uočavaju slobodno mesto, pažljivije procenjuju udaljenost i pravac, dok zbog nestrpljenja mnogi muškarci voze prebrzo oko parkinga i ne vode računa o tome da li će nekog zagraditi ili zauzeti dva mesta.


Dame brže od njih uočavaju slobodno mesto, pažljivije procenjuju udaljenost i pravac, dok zbog nestrpljenja mnogi muškarci voze prebrzo oko parkinga i ne vode računa o tome da li će nekog zagraditi ili zauzeti dva mesta. 

Žene su pouzdaniji vozači i brže uoče slobodno mesto, dok su muškarci bolji u psovanju.

Podaci još pokazuju da žene više psuju tokom vožnje i lakše gube živce, pa je tako 67 odsto njih sklono da se svađa sa drugim vozačima, dok to isto radi 54 odsto muškaraca. Mlađe dame žustrije i energičnije voze od starijih, zbog čega češće prekoračuju brzinu i ne poštuju saobraćajne propise.

Naučnici tvrde da žene, ipak, imaju slabiju aktivnost u delu mozga zaduženom za sposobnost orijentacije u prostoru, što se odražava na kvalitet vožnje.

Međutim, istovremeno lakše savladavaju instrukcije u auto-školi i posvećenije su učenju, dok muškarci na časove dođu samouvereniji, a zapravo teže usvajaju pravila.

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR