Glas Javnosti

MOGUĆE JE: Kako da promenite enterijer, a da ne zamenite nijednu stavku?

Život
Autor: Glas javnosti

U svetu dizajna enterijera, promena ne znači nužno zamenu. Ponekad, najinspirativnije transformacije mogu se postići kroz kreativno preobražavanje postojećih elemenata. Kako? To je pitanje koje nas uvodi u fascinantan svet dekoracije enterijera.

Мale, ali promišljene intervencije mogu osvežiti i transformisati prostor bez potrebe za potpunim renoviranjem.
 
Boja zidova
Jeftin, ali efikasan način da dramatično nadogradite sobu jeste da promenite boju zidova. Ako vaša tapeta odvlači pažnju od okolnog dizajn ili je jednostavno "zastarela" obojite sobu u pastelnim bojama. One uvek izgledaju moderno i sveže, takođe pomažu da prikrijete nepravilnosti na zidovima, vizuelno povećavaju prostor i naglašavaju arhitektonske karakteristike. Obojite granice do plafona u istoj boji i stvorite iluziju viših plafona. Još jedna verzija "zidnog slikarstva" jeste tapiserija ili poster. Oni će učiniti da vaš enterijer izgleda sofisticirano. Najoriginalnije opcije su pretenciozne tapete sa vezom ili tkanine sa elegantnom printom.

Novi izgled starog nameštaja
Najekonomičniji način da promenite nameštaj jeste da promenite prekrivače. Ili jednostavno ofarbate stare komade nameštaja u boju koja vam je najprivlačnija. U dvorištu tokom leta - odaberite sofe i fotelje u sočnim i neočekivanim bojama, a fotelje ili sofe možete u enterijeru prekriti novim prekrivačima sa biljnim obrascima, tropskim leptirima, pticama, neon akcentima, ili u pop art stilu. I ne zaboravite šarene jastuke!
Dodajte biljke i zelenilo
Moderno rešenje - zelenilo u velikim saksijama ili vazama. Ovo izgleda spektakularno u svakom prostoru i služi kao "prirodni filter." U kasnim 1980., istraživači NASA i brojne studije su došle do saznanja da određene biljke na efikasan način mogu da očistite zatvoreni prostor i pomažu astronautma da duboko dišu. Među njima nisu nepoznate, aloja, ljiljan i sansevieria koju može držati čak i u kupatilu. Druga opcija su sveži buketi u vazi od providnog stakla u boji. Postavite ruže, suncokrete i božure u dnevni boravak, sobi i kupatilu. Još jedan modni cvetni koncept je da napravite svoj mini-vrt, na primer, u kuhinji. U saksijama u kuhinji zasadite mirođije, ruzmarin, majčinu dušicu i čeri paradajz koji će biti koristan ukras u sobi.

Aromatični enterije
Enterijer možete "ukrasiti" pomoću proizvoda koje se ne mogu ni dodirnuti ni videti, već osetiti. Prvo, oni privlače pažnju, a zatim oduzimaju svojim čulima i modifikuju percepciju enterijera. U jednostavno opremljenoj sobi u skandinavskom minimalizmu, dovoljno je dodati "jestive" arome mirisne vanile, cimeta i jabuke, i izgledaće toplije i prijatnije nego soba prepuna sofa i tepiha. Nemojte zanemariti moderne osveživača vazduha za aromatizovanje prostorija. "After the Rain" – je odlična opcija da stvorite osećaj prostora koji je ispunjen svetlom u vašem domu.
Budite kreativni sa tepisima
Pre izbora novog tepiha, odlučite na šta želite da se fokusirate: na nameštaj ili parket. Tepih na najlakši način može da vizuelno promeni prostor bez promene mesta nameštaju. Ostavite između tepiha i zida malo prostora i vizuelno povećajte prostor. Možete kombinovati i nekoliko tepiha različitih formata. Lep tepih može da postane ne samo "centar doma", već i dobra investicija ako ste spremni da investirate u kupovinu ručno rađenih modela. Svake godine, cena takvih tepiha raste za oko petnaest odsto. Najcenjeniji su iranski, indijski i turski tepisi svilenkastog, prečišćenog dizajna.


Glas javnosti/ C01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR