Glas Javnosti

Suze i ponos na modnoj reviji: Angelinine haljine oživele!

Moda
Autor: Glas javnosti

Beogradska nedelja mode jednu od revija posvetila je Angelini Aćimović, devojčici nastradaloj u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u maju prošle godine.

Angelina je volela dizajn i modu. Na časovima je crtala modele haljina sa željom da jednog dana postane modna dizajnerka. Inspirisani njenim skicama, 25 poznatih dizajnera predstavilo je modele, skoro godinu dana od kako su ona i još osmoro učenika ubijeni u školi.

* Svi mi zajedno nastavljamo da sanjamo Angelinine snove. Svuda oko nas je njeno prisustvo. Kažu, gospod dozvoli čoveku onoliko iskušenja koliko je sposoban da izdrži i iznese. Ja bih dodao da, koliko gospod uzme, toliko i da. Naša porodica svedoči o tome da nam je uzeto najdraže što smo imali, a dat nam je ogroman broj dobrih ljudi koji su ušli u naš život, uz pomoć našeg anđela Angeline. Ja neću govoriti o divnim Angelinim kreacijama, o tome će govoriti stručniji od nas, kao i vi posle revije. Uvek je postavljala ozbiljne ciljeve, a nama je čast da kroz fondaciju nastavimo njenim putem - rekao je Anđelko Aćimović, Angelinin otac. 

Porodica Aćimović osnovala je Fondaciju koja nosi njeno ime, čija je misija čuvanje uspomene na žrtve tragičnih događaja i preventiva da se takve tragedije ne ponove.

Haljine koje će biti izložene u biznis delu Centra "Sava", rade se po meri za ljude koji žele da podrže misiju fondacije, mogu da ih kupe, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

- Jedna od akcija jeste da poklonimo haljine deci maturantima u domovima bez roditeljskog staranja. Ovde su njene drugarice iz škole, koje će prošetati haljine koje će biti njihove za matursko veče. Počinje i školica mode za osnovce od 10-14 godina koji će godinu dana besplatno pohađati uz pomoć modnih kreatora i naše fondacije. Učiće i ići će Angelininim koracima i putem - rekao je za rts Angelinin otac.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR