Glas Javnosti

LUKE BLACK KAO BATA ŽIVOJINOVIĆ : Predstavnik Srbije na "Evroviziji" popularan i na DRUGOM KONTINETU!

Život
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Luka Ivanović, kog domaća publika prepoznaje po pseudomimu Luke Black, veliku pažnju na sebe skrenuo je pobedom na našem nacionalnom takmičenju "Pesma Evrovizije", a mnogi ne znaju da je pevač ultra popularan u Kini

Samo po sebi, misteriozan i intrigantan, Luke je postao tema broj jedan domaće štampe, a mnogi ne znaju da je on jedini Srbin koji je potpisao ugovor za američku muzičku korporaciju Universal Music.

Naime, nakon debi-singla "D-Generation", Black je nizao samo uspehe, pa se probio i na kinesko muzičko tržište, gde je svojevremeno imao turneju i doživeo veliki uspeh.

S obzirom na to da poslednjih šest godina živi i radi u Londonu, čini se da našeg pevača nije interesovalo da svoju karijeru gradi u Kini, iako je njegova muzika u ovoj zemlji veoma zapažena i tražena.

"Nastupao sam u Kini na rasprodatoj turneji, gde su bili samo moji fanovi, to mi je bilo mnogo lakše, tamo sam stekao najviše iskustva. Sigurno je da je jedan od najvećih zla protiv kojeg se borim u mojoj pesmi, da pobedim strah od nastupa uživo, zbog kog se do sada nisam "gurao" u nešto ovako veliko" , rekao je svojevremeno Luke Black za Informer pre nastupa na "Pesmi Evrovizije".

Stopama Bate Živojinovića

Luke Black nije prvi čovek sa naših prostora koji je postao popularan u Kini.

Poznato je da proslava Kineske Nove godine ne može da prođe bez filma "Valter brani Sarajevo", a da je naš pokojni glumac Velimir Bata Živojinović tamo i dalje ultra popularan.

Naime, od kada je 1977. prvi put prikazan u Kini, hit film je doživeo nezapamćen uspeh, pa su Batu Živojinovića poredili sa svetski poznatim akcionim glumcima. Koliko se lik i delo našeg glumca uvažava u Kini govori i činjenica da se pivo po imenu "Valter" proizvodi u Kini, a ne kod nas, te da se Živojinovićev lik i dalje može videti na tamošnjim bilbordima.

Zašto Kina, a ne Velika Britanija ili Amerika?

U prvi mah može da izgleda čudno to što su naši umetnici traženi u Kini, ali za to se mogu naći mnoga "opravdanja".

Za početak, poznato je da su Kinezi veoma otvoreni za stranu muziku i inostrane zvezde, pa ne čudi što prihvataju sve što je kvalitetno iz drugih zemalja. Sad druge strane, publici kojoj je engleski jezik oficijalan mogla bi da zasmeta jezička barijera, odnosno izgovor ljudi kojima ovaj jezik nije maternji, što Kinezima nikako ne smeta.

Bilo kako bilo, čini se da su našem predstavniku na "Eroviziji" trenutno otvorena mnoga vrata, a ostaje nam da vidimo kako će mladi pevač uspeti da iskoristi svojih "pet minuta", a prema procenama nekih kladioničara, on je na 13. mestu kada je reč o favoritima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR