Glas Javnosti

Kupila prsten na buvljaku, pa posle više od 30 godina otkrila pravo bogatstvo

Život
Autor: Glas javnosti

Jedna 55-godišnja žena kupila je prsten na buvljaku za svega 1.000 dinara, ne znajući da vredi mnogo više - što je otkrila nakon 33 godina.

Debra Godar iz Engleske je, tada, kako je objasnila kupila jeftin prsten jer joj se uklapao uz stajling koji je trebala da nosi na tadašnjoj proslavi. Međutim 33 godine kasnije, ona ga je slučajno našla u fioci starog ormara i odlučila da ga proda. Kada je otišla do zlatare, ispostavilo se da je u pitanju dijamant od 26,27 karata a sama vrednost prstena bila je procenjena na oko 850.000 dolara (oko 99.000.000 dinara)

"Žnaš li šta je ovo?"

Kako je ispričala za strane medije, u zlataru je otišla nadajući se da će uspeti da uzme barem 800 evra. Međutim, Debra se iznenadila informacijama koje je dobila.

"Kada sam otišla do zlatare, radnik se zamalo onesvestio i rekao: Znaš li šta je ovo? Ovo je dijamant. Celu noć sam sedela i gledala u prsten, pitajući se šta da radim", rekla je ona.

Debra, inače humanitarna radnica, koja je bila hraniteljka više od 20 dece, ostala je šokirana kada je saznala da je u pitanju dragi kamen od 26,27 karata.


"Ovo je bila dobra karma"

"Ispostavilo se da sam na savršenom putu. Bilo je to kao kada bi Del Boj rekao Rodniju: U ovo vreme sledeće godine, bićemo milioneri", rekla je ona te dodala da veruje da je to dobra strana karme za sve loše stvari koje su se desile u životima njene porodice, misleći najpre njenu majku kojoj su lopovi nekada ukrali apsolutno sve vredne stvari.

Nakon prodaje prstena i ogromnog dobitka, Debi je ostala da živi u svom domu ali je novac najviše koristila za putovanja i za ispunjavanja želja svojoj majci Džun Bojl (72).

"Išla sam za praznike na Barbados, videla Toma Džonsa, videla Selin Dion u Vegasu i kupila bundu. Ali iskreno, novac mi nije važan - rekla je.

Debra je takođe osnovala firmu za starinski nakit koji prodaje na buvljaku i napisala je knjigu o njenim podvizima.


"Volontiram u dobrotvornoj organizaciji za odbeglu decu od kuće. A ako moja knjiga koju sam nedavno napisala zaradi novac, želim da ide njima i omladinskim liderima", zaključila je ona.


Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR