Glas Javnosti

Kako pronaći idealan poklon za svaku osobu na vašem spisku?

Život
Autor: Glas javnosti

Kada se suočavate s izazovom pronalaženja savršenog poklona za svaku osobu na vašem spisku, postoje neki koraci koje možete preduzeti kako biste olakšali ovu misiju. Pre nego što krenete u kupovinu, razmislite o interesovanjima, hobijima i potrebama osobe kojoj želite darovati.

Evo nekoliko saveta kako da pronađete poklon koji će zaista obradovati svakoga:

Učinite otvaranje poklona posebnim
Transformišite davanje poklona u događaj koji će osoba pamtiti. Umesto da im samo predstavite poklon u običnom omotu, razmislite o celom doživljaju darivanja kao o posebnom događaju. Na primer, organizujte potragu za blagom u kojoj će svaki trag voditi do sledećeg, konačno otkrivajući poklon. Možete sakriti šifrovanu poruku u knjizi koja vodi do poklona ili ubaciti poruku u plišanog medveda koja će se otkriti tek kada se meda rastavi.


U većoj kutiji možete sakriti mnoštvo manjih poklona. Mogućnosti su neograničene. Čak i ako je poklon uključivao poklon karticu, koja na prvi pogled može delovati bezlično, iskustvo otvaranja poklona će naglasiti napor koji smo uložili razmišljajući o toj osobi.

Dajte iskustvo umesto materijalnog dara
U poslednje vreme, iskustveni pokloni postaju sve popularniji, a specijalizovani sajtovi nude raznovrsna iskustva poput vožnje balonom, letenja helikopterom, skakanja padobranom ili profesionalnog fotografskog iskustva. Takođe možete razmotriti poklon vaučere za razne radionice poput slikanja, degustacije vina, grnčarije ili ulaznice za koncerte i filmove.


Napravite listu interesovanja osobe
Posvetite minut ili dva i zapišite sve stvari koje zaista interesuju osobu kojoj poklanjate. Zatim, razmislite o poklonima koji se uklapaju uz svaku stavku na toj listi, bilo da su veliki ili mali. Ne morate obezbediti sve navedene poklone, ali ove ideje vam mogu pomoći da stvorite personalizovani poklon koji pokazuje koliko dobro poznajete i cenite tu osobu.

Razmislite o potrebama osobe
Ponekad je najbolje pokloniti nešto što je zaista potrebno. Razmislite o širem kontekstu života osobe i prilagodite poklon njihovim stvarnim potrebama. Na primer, ako je osoba poslovno uspešna, možete joj kupiti kvalitetan sat ili organizovati raspored koji će im pomoći da bolje organizuju svoje vreme.


Uključite lični dodir
Iskoristite svoje veštine i hobi u kreiranju poklona. Ako ste vešti u slikanju, možete napraviti malo umetničko delo. Ako volite pletenje, ispletićete šal u bojama koje osoba voli. Ove lične dodire možete kombinovati sa drugim idejama ili ih pokloniti samostalno.

Unesite humor
Ako vi ili osoba kojoj poklanjate delite dobar smisao za humor, iskoristite ga u poklonu. Dodajte smešnu i ličnu čestitku ili pripremite neke šale koje su razumljive samo vama dvoje. Humor može biti odličan dodatak izabranom poklonu.


Razmislite o dobrotvornom poklonu
Ako je osoba već sve ima, razmislite o donaciji novca u dobrotvorne svrhe u njihovo ime. Odaberite organizaciju koja odražava njihove strasti i donirajte u njihovo ime, dajući im osećaj da njihov poklon doprinosi nečemu većem od samog njih.


Glas javnosti/D06H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR