Glas Javnosti

Kako da vaš mozak radi, bude uključen i izbori sa stresom?

Život
Autor: Agroinfo.rs

Mozak je najveći organ u našem telu u kojem se stalno odvija izmena stvari, mozak radi punom parom prilikom čega naravno nastaje i mnogo otpada. Osim što tumači svet, mozak ga i stvara. Sve što vidite, čujete, dodirnete, okusite i omirišete postoji samo zahvaljujući mozgu.

Da li želite da se oslobodite stresa koji vas blokira na svim poljima? Da li želite da se više nikada ne plašite da će vam neka napetost ponovo izazvati nervozu?  Savremeni svet u kojem živite brzo se menja i ostavlja nepredvidive posledice: povećani stres i nedostatak unutrašnje ravnoteže i snage. Koliko vam je puta u poslednjih mesec dana mozak jednostavno bio blokiran? Da zaboravite neke informacije, da izgubite poentu usred rečenice, da ne možete da se setite imena?

Magnezijum u kombinaciji sa vitaminima B, posebno vitaminom B3, pomaže u sintezi hormona stresa i održava opšte zdravlje celog organizma. Jedinstvena revolucionarna antistresna kombinacija prirodnih sastojaka u Dr. Viton Magnezan Neuroć zaštitiće vaš mozak i živce i neće dozvoliti da hormoni stresa poremete rad vitalnih ćelija odgovornih za harmoniju u telu.

Brojne naučne studije zaključile su da su visoki nivoi stresa i učestalost raka povezani i potvrdile su da stres ubrzava rast ćelija karcinoma i blokira sposobnost tela da se bori protiv raka. Snažni stres, čak i u intervalima od samo nekoliko dana, dovodi do slabljenja imunog sistema, čineći ga ranjivim.

Glavni krivac i razarač u telu – kortizol (hormon stresa) može ograničiti sposobnost imunog sistema i učiniti ga podložnim gotovo svim bolestima. Ako stanje stresa traje, energija se iscrpi, dolazi do naglog umora, vrtoglavice, razdražljivosti, pada šećera u krvi, glukozi je teže da dođe do ćelija.

U izveštaju koji je napravilo 24 svetskih stručnjaka se navodi da način života pojedinca može da ima veliku ulogu u povećanju ili smanjenju rizika za nastanak demencije.  Demencija se najčešće dijagnostikuje u kasnijoj životnoj dobi, ali promene uglavnom počinju da se razvijaju mnogo godina pre toga - rekao je profesor londonskog univerzitetskog koledža. Istraživanje je pokazalo da su osobe koje nisu u mogućnosti da završe srednju školu u većem riziku od demencije, a autori članka savetuju nastavak učenja tokom celog života kako bi se povećale kognitivne rezerve.

Agroinfo.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR