Glas Javnosti

Imate problem sa MOLJCIMA, rešite ih se za tili čas

Život
Autor: Glas javnosti

Topla i vlažna mesta nisu dobar izbor za čuvanje hrane, a jedan od razloga je i taj što se na njima često mogu naći moljci.

Osim na policama kuhinje moljci se često žive i u ormarima gde predstavljaju opasnost po našu garderobu. Uz primenu jednostavnih trikova oni se više nikada neće naći u vašem domu.

Ako ne želite da imate problem sa moljcima namirnice čuvajte u posebnim teglama s poklopcima. Takođe, hrana koja se nalazi u plastičnoj ambalaži lako može biti meta ovih dosadnih bubica, jer se one hrane žitaricama, smeđim pirinčem, heljdom, prosom, brašnom.

Ukoliko želite da vaše namirnice budu sigurne primenite ovih nekoliko trikova.

U svoje kuhinjske ormare staviti predmete koji odbijaju moljce kao što je lavanda, limunska trava i tome slično.

Napravite privezak od komadića drveta i kanapa i poprskajte ga uljem pačulija. Okačite ga u ormar sa garderobom ili u kuhinju gde skladištite hranu. Ukoliko ne volite miris pačulija, možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna ili grejpa.

Napravite sami sprej kojim ćete oterati moljce. Potrebna vam je kašika alkohola, 30 kapi eteričnog ulja lavande i decilitar destilovane vode. Sastojke sjedinite u bočici, protresite, a potom poprskajte površinu police ormara, piše Klix.ba

Raznih insekata se možete rešiti raznim biljkama koje imaju intenzivan miris, a moljce možete oterati i lovorovim listom. Njegov intenzivan miris sprečiće moljce da se usele u vaš ormar, a sve što treba da uradite jeste da listove stavite na policu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR