Glas Javnosti

IDEJE ZA SAVRŠEN DOM: Kako uz pomoć prirodnih materijala da osvežite dizajn enterijera?

Život
Autor: Glas javnosti

Dizajneri i vlasnici kuća podjednako prihvataju ekološki trend, a prirodni materijali su preovladavali u dizajnu enterijera u poslednjih nekoliko godina. Osim što su dobri za životnu sredinu, ovi materijali su dobri i za vas i vašu porodicu. Ne samo što dodaju toplinu i osećaj prijatnosti svakom enterijeru, već imaju i brojne duge prednosti koje svakako ne treba zanemariti.

Prirodni materijali daju poseban stil vašem životnom prostoru
Postoji razlog zašto prirodni materijali nikada ne izlaze iz mode. Oni su neverovatno neutralni i daju trenutni osećaj luksuza i stila svakom prostoru. Drvo, mermer, glina, terakota, pa čak i beton dolaze u bojama koje će se uklopiti u gotovo svaku šemu boja koju smislite i poboljšati je. Dizajneri enterijera prihvataju ovu novu ekološku svest, a zeleni materijali se pojavljuju svuda. Osim tradicionalnih, na raspolaganju je mnogo novih materijala koji izgledaju odlično i imaju poboljšane karakteristike. Najbolji deo je što prirodni materijali izgledaju neverovatno bez obzira da li koristite samo jedan ili odlučite da pomešate nekoliko. Pošto su uvek u trendu, takođe imaju tendenciju da daju prostoru bezvremensku eleganciju.
Prirodni materijali su opcija koja vodi računa o zdravlju
U doba kada napredak nije uvek jednak blagostanju, svi se trudimo da uradimo ono što možemo za svoje zdravlje. Naši napori su uglavnom usmereni na ishranu i vežbanje. Međutim, materijali kojima se okružujemo takođe mogu imati ogroman uticaj na naše zdravlje. Ne tako davno, izgradnja domova je uključivala neke prilično štetne prakse, poput upotrebe azbesta ili olova. Ti dani su sada iza nas, ali mnogo veštačkih materijala je i dalje potencijalno opasno po naše zdravlje. Prirodni materijali su najbolja i najsigurnija opcija u ovom pogledu. Brojna istraživanja su takođe pokazala da prirodni materijali blagotvorno utiču i na naše mentalno zdravlje.

Prirodni materijali su dugotrajni
Postoji razlog zašto prirodni materijali ponekad imaju veću cenu. Jednostavno rečeno, kvalitet prirodnih materijala ima tendenciju da bude mnogo bolji. Govoreći u smislu kvaliteta, to se obično pretvara u produženi životni vek. Čak i kada na kraju (obično posle mnogo godina) počnu da pokazuju neke znake habanja, i dalje izgledaju mnogo bolje od veštačkih materijala. Izlizani izgled se obično pretvara u atraktivnu patinu koja samo čini da materijal izgleda privlačnije, umesto da je hrapav.
Uklapaju se u svaki stil koji odaberete
Bez obzira na vaš stil dizajna enterijera, prirodni materijali će se brzo i lako uklopiti u svaki prostor. Ciljate na elegantan, moderan izgled? Beton i metal su vaša stvar. Rustika vas oduševljava? Terakota i drvo su pravi način. Želite da postignete minimalistički zen izgled? Prihvatite bambus i platno. Prirodni materijali su takođe prelep akcenat i sigurno će udahnuti malo života vašoj neutralnoj paleti boja. I na kraju, oni su uvek bar malo jedinstveni, daju vašem domu neki poseban karakter, a pritom izgledaju neodoljivo. Dodajte malo zelenila i vaš dom će sigurno zasijati.

Prirodni materijali mogu stvoriti luksuzan izgled doma
Ova luksuzna kuća koju danas delimo sa vama je dokaz da dobar stil, zelenilo i priroda nikada ne izlaze iz mode. Jedinstvenost kuće je u njenoj strateškoj lokaciji i naravno - upotrebi prirodnih materijala. Široki otvori i visok plafon okružuju kombinovani prostor kuhinje i dnevnog boravka, omogućavajući da bogatstvo spoljašnje prirode uđe u kuću kao centralni element. Za plafonske i zidne obloge korišćeni su prirodni materijali, a kombinacija zelenih nijansi korišćena je u celoj kući u umetnosti i nameštaju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR