Glas Javnosti

ХОЋЕМО ПОРАСТ НАТАЛИТЕТА А ПОРОДИЉАМА СМАЊИЛИ ПЛАТЕ: ПОСЛЕ ДОНОШЕЊА НОВОГ ЗАКОНА МАМЕ У ЈОШ НЕПОВОЉНИЈЕМ ПОЛОЖАЈУ

Život
Autor: Глас јавности/ Дневно.рс/ БЕТА/ од 31.08.2018.

Родитељски портал "Бебац" упозорио је данас да ће новим Законом о финансијској подршци породици са децом великом броју мајки бити драстично умањена плата на породиљском боловању.

“Izmene koje je doneo novi Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom trebalo je da bar u nekoj meri poboljša položaj roditelja u Srbiji. Međutim, u praksi će ovaj zakon doneti veću štetu velikom broju mama koje će godinu dana imati manju platu i to u najkritičnijem i finansijski najzahtevnijem periodu”, navodi se na portalu.

Dodaje se da će sve majke, koje nisu radile 18 meseci u kontinuitetu pre otvaranja trudničkog bolovanja, imati umanjene zarade, da trudničko bolovanje neće ulaziti u obračun naknade za porodiljsko, pa tako ako trudnica na samo dva dana otvori bolovanje, u obračun joj neće ući period nakon toga.

“Minimalni iznos zarade zagarantovan je samo određenom broju trudnica i to samo u periodu od prva tri meseca od rođenja deteta. Država je novim zakonom zaštitila sebe ali ne i trudnice i mame”, ocenjeno je na portalu bebac.com.

 

Глас јавности/ Дневно.рс/ БЕТА/ од 31.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR