Glas Javnosti

GEOMETRIJSKE ŠARE POŽELJNE: Ideje za uređenje vaše bašte

Život
Autor: Glas javnosti

Prilagođavanje izgleda eksterijera vašeg doma je jedan od načina da se stvori prostor koji odražava vašu ličnost. Postoje mnoge jeftine ideje kojima možete da se pozabavite i koje će doneti visoki uticaj bez visoke cene. Stvaranje moderne, lepe bašte i dvorišta ne mora da košta mnogo. U stvari, savremene bašte u časopisima danas je moguće napraviti zahvaljujući kreativnim dizajnerima koji korist

Koristite geometrijske šare prilikom uređenja
Jedna od jeftinih ideja koja stvara veliki vizuelni uticaj je upotreba finišera i površinskog sloja. Ako imate neiskorišćeni prostor tla u vašem dvorištu ili golu zemlju koju želite da prikrijete, upotreba recikliranog materijala je odlično rešenje. Napravite mozaik po vašem izboru. Koristite mahovinu između šavova za veći kontrast. Kombinacija ova dva materijala je vrlo jeftina i izgleda vrlo efektno.
Još jedna odlična opcija za stvaranje mirisnog puta u vašem vrtu je upotreba biljaka, limuna ili majčine dušice u vašem mozaiku. Ove biljke polako rastu, zahtevaju minimalno održavanje, jestive su i oslobađaju lep miris. Ako treba da kreirate put kroz vaše dvorište, ovo je jedna od najboljih i najjeftnijih ideja.

Potražite reznice od prijatelja
Postoji mnogo vrsta cveće i biljaka koje rastu iz reznica. Pre nego što krenete u rasadnik da kupite biljke ili sadnice pitajte prijatelje da vam daju reznice iz njihovog vrta. Nekoliko prelepih vrsta cveća i biljaka doteraće izgled eksterijera vašeg doma.
Saksije u vašem vrtu
Vi verovatno već imate saksije u kojima sadite cveće ili biljke. Ukoliko želite da osvežite svoje dvorište novim saksijama, umesto da kupujete nove iskoristite staru burad, gume, sanduke. Promenite svrhu različitim predmetima iz domaćinstva, starim stolicama, stolovima, zasadite cveće i dodajte dubinu i dimenziju u vašem vrtu. Na ovaj način ćete dati vizuelnu ključnu tačku vašoj bašti.
Još jedan jeftin ali savremeni način da ulepšate svoje dvorište jeste da obojite saksije u smelim bojama. Ako koristite saksije od terakote, potopite ih u vodu na sat vremena pre lakiranja bojom.
Višegodišnje biljke
Višegodišnje biljke se vraćaju iz godine u godinu, dok jednogodišnje biljke žive samo jednu sezonu. Zaštitite svoj budžet birajući za svoje dvorište višegodišnje biljke. Koristite ukrasne trave. Kombinacija trava dodaće teksturu, boju i moderan izgled vašoj bašti. Ukrasna trava pomoći će da vaš pejzaž izgleda lepo dizajniran i skupo.

Koristite šljunak
Šljunak je lak za održavanje, izdržljiv i relativno jeftin. Koristite šljunak na mestima gde biljke ne napreduju, gde imate problem sa isušivanjem tla ili u oblasti kojoj je potreban arhitektonski, moderan izgled.
Valoviti čelik, stari predmeti i stari bakar mogu se vešto reciklirati u jedinstvenu karakteristiku u vašem dvorištu. Jedan od najlakših mesta za početak je dodavanjem neočekivanih materijala vašoj ogradi ili zidu u bašti, prenosi portal Ekapija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR