Glas Javnosti

Ekscentrična bogatašica koja je imala TRAGIČAN ŽIVOT otkrila RECEPT za preživljavanje u "ludom" svetu!

Život
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Valeri Sobel (81) zajedno sa porodicom iz rodne Mađarske je 1956. godine u vihoru revolucije protiv komunističkog režima i sovjetskog uticaja, pobegla u daleku Kanadu.

"Sećam se kako sam bežala, noseći mlađeg brata na leđima, osam milja kroz močvaru, kako bismo krišom prešli granicu sa Austrijom".

Porodica je dosta vremena provela u izbegličkim kampovima, a Valeri nije ni slutila da će joj život ličiti na filmski. Počela je da se bavi glumom i 1962. dobila je ulogu u hit filmu "Mr. Hobbs Takes a Vacation" sa legendarnim Džimijem Stjuartom.

Ubrzo se preselila za Los Anđeles i 1971. udala za Edvarda Sobela sa kojim je dobila dvoje dece.

Napustila je glumu, posvetila se porodici i počela je da se bavi umetnošću - sklapanju neobičnih skulptura od različitih nepotrebnih predmeta.

Iako joj dostigla zavidnu karijeru, njen život su obeležile tragedije. Naime, njen sin je 1995. godine preminuo od tumora na mozgu, ubrzo joj je umrla i majka, a njen suprug je takođe preminuo. Gubitak tri najbliže osobe nije slomio Valeri i ova nesvakidašnja žena je svoj život posvetila pomaganju onima koji su se suočili sa sličnom sudbinom i osnovala je fondaciju "Andre Sobel River of Life".

"Trebalo mi je nekoliko godina nakon njegove smrti, samoubistva mog muža i smrti moje majke da pronađem neki čvrst oslonac. Želela sam da pronađem misiju da odam počast svom sinu, i to je došlo skoro kao otkrovenje uoči novog milenijuma. Da li je išta moglo biti gore od onoga što sam doživela?"

Krasi je neobična pojava, a nedavno je odgovorila na pitanje kako "preživeti" u ovom svetu:

"Biti pomalo distanciran i ne dozvoliti sebi da te dotiču stvari koje ne znače ništa".

Za Magazinec je izjavila da ne radi stvari polovično:

"Jasno je da nisam konzervativna. Nošenje šest dizajnera odjednom, tipično je za moj način oblačenje". Isticala je da "nikad ne bi nosila Šanel od glave do pete" i da rado podržava dizajnere kao što su Aliona i Irina Dzhus.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR