Glas Javnosti

Dodajte ovo u mašinu za veš umesto omekšivača

Život
Autor: Glas javnosti

Većina omekšivača sadrži štetne hemikalije, ali su i skupi. Umesto toga, možete da koristite pristupačniji, zdraviji i efikasniji proizvod. Vaš veš će mirisati sveže i biće mekši nego ikad.

Postoji način da izbegnete hemikalije i perete svoj veš na ekološki način, tako da će dugo mirisati sveže i biće mekši nego ikada. Ova dva sastojka su odlične prirodne zamene, piše Krstarica.

Sirće

Sirće nije samo odlično za čišćenje kupatila, uklanjanje mrlja od pegle, mikrotalasne pećnice i frižidera, već se može koristiti i kao omekšivač.


Preporučuje se upotreba jabukovog ili destilovanog alkoholnog sirćeta. Sipajte ne više od tri kašike sirćeta u fioku za omekšivač. Na ovaj način veš neće mirisati na sirće, već će postati izuzetno mekan.

Eterična ulja

Ako koristite omekšivač zbog mirisa, postoji prirodna alternativa. Mirisna, nežna i opojna eterična ulja koja se koriste u kozmetici, masažama i osveživačima takođe mogu da dodaju divan miris vašem vešu.

Pomešajte dve do tri kašike odabranog eteričnog ulja sa dve šolje sirćeta. Dobro promešajte i koristite smešu kao klasični omekšivač tako što ćete je sipati u mašinu za pranje veša.

Koristite eterično ulje eukaliptusa i mente za svež miris ako želite da vam veš miriše kao da ste ga namirisali parfemom, dodajte bademovo ulje, a za čist i delikatan miris idealna je lavanda.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR