Glas Javnosti

CRVENI LAK: Trend koji se masovno proširio TikTokom, a mnoge korisnice potvrđuju da deluje (VIDEO)

Život
Autor: Glas javnosti

Ako je verovati brojnim korisnicama TikToka, žene koje žele da imaju sreće u ljubavi treba da razmisle o lakiranju noktiju u jarkocrvenu boju.

 Teorija crvenih noktiju, koja se pod istim haštagom širi mrežom, govori o tome kako su crveni nokti neodoljivi muškarcima. Mnoge korisnice, u svojim videima javljaju da su isprobale ovaj trik, i potvrđuju da deluje.

Korisnica TikToka Robin Delmonte, je predstavila ovu teoriju o crvenim noktima: Svaki put kada imam crvene nokte, apsolutno svaki put, tip to komentariše, objasnila je i dodala: imam teoriju da momke privlače crveni nokti jer ih podsećaju na njihove mame dok su odrastali, i dok su one brinule o njima.


Mnogi su na ovo imali komentar da bi slavni psihonalitičar Sigmund Frojd, imao puno materijala za analizu, kao i da ova tvrdnja ima veze sa Edipovim kompleksom.
Bilo kako bilo, ovaj trend na TikToku ima više od 52 miliona pregleda!

Nauka takođe podržava ovu teoriju. Crvena boja navodi muškarce da im žene budu privlačnije i poželjnije, napisali su psiholozi Endrju Eliot i Danijela Nijesta u svom istraživanju- Romantična crvena: crvena pojačava privlačnost muškaraca prema ženama. 

Čini se da muškarci nisu svesni ovog efekta crvene boje, dodaju autori.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR