Glas Javnosti

Citati legendarne Vivijen Vestvud potvrđuju da je bila APSOLUTNA CARICA: "Postoji jedna sjajna kineska poslovica. Ako imate konja, on će se uvek vraćati kući."

Život
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Vivijen Vestvud, legendarna modna dizjanerka i ikona, preminula je juče u 81. godini, preneo je "BBC", a vest je potvrdila njena modna kuća koja je u saopštenju navela da je preminula mirno okružena porodicom u svom domu u Londonu.

Vivijen Vestvud u toku svoje uspešne karijere pored mode bila je zanimljiva medijima zbog svojih izjava, a naročito zbog autobiografske knjige "Picador" koju je jednim delom napisala sama, a delom uz pomoć Ijana Kelija.

Dizajnerka se u knjizi osvrnula na mnoge teme, ali najzanimljivije su one o životu i muškarcima.

O svom detinjstvu… "Imala sam divno detinjstvo. Rođena sam na selu, uz roditelje koji su se trudili da mi priušte sve što želim. Živeli smo u Milbruku i jedino što nam je bilo važno bila je naša porodica."

O školi… "95 posto mog školovanja činila je engleska književnosti, a 90 posto istorija. Kod kuće sam čitala Dikensa, a u školi Vetar u vrbaku, Morte DArtur, Magbet i Henri V."

O njenoj prvoj kolekciji… "Uradila sam sve za kolekciju The Pirates. Znala sam svaki delić te kolekcije kao svoj dlan, jer sam ja donosila odluku o svakom mogućem detalju. Sada je situacija mnogo drugačija. Tada smo imali velike probleme sa štampom i moralo je da prođe deset dugih godina da bi se sve dovelo u red."

O korsetima… "Ono na šta se ja fokusiram kod žena je njihov struk… zbog čega sam stvorila korset, za koji smatram da je vrlo seksi. Nastala je prava euforija kada se pojavio i ljudi su ga obožavali."

O muškarcima… "Postoji jedna sjajna kineska poslovica. Ako imate konja, on će se uvek vraćati kući."

O njenoj životnoj vodilji… "Pinokio. To je filozofija mog života. Tako nestašan, tako buntovan, ali sa zlatnim srcem, koje ga je na kraju i spasilo."

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR