Glas Javnosti

Česte greške domaćica: Ove namirnice ne treba da stoje u frižideru

Život
Autor: Glas javnosti

Iako možda deluje da neku hranu treba držati u frižideru, zapravo nije ispravno

Većinu namirnica, od voća i povrća, pa do mlečnih proizvoda, ljudi brzinom svetlosti pokušavaju da ih smeste u frižider, kako se slučajno ne bi pokvarile od prodavnice do kuće.

Ipak, ovaj momenat "panike" nije potreban za dosta namirnica, a da nismo ni svesni toga.


Ovih 10 namirnica treba sa razlogom da ostavite van ovog dela kuhinje.

Paradajz

Neka vaš paradajz bude sočan, ukusan i spreman za sledeću pripremu, tako što ćete ih čuvati na sobnoj temperaturi, a ne u frižideru. Ovo je jedna od najčešćih greški u skladištenju hrane.

Krompir

Krompir je najbolje čuvati u papirnoj kesi na sobnoj temperaturi, da bi sačuvao njegovu teksturu i ukus. Hlađenje ih može učiniti peskavim i previše slatkim zbog vlage.


Luk

Kada je izložen višku vlage u frižideru, luk je sklon da se brzo ubuđavi. Čuvajte luk na hladnom i suvom mestu i držite ga dalje od krompira. Vaš luk će ostati svež i spreman za upotrebu kad god vam zatreba.

Kiseli krastavci

Jedna sjajna stvar u vezi sa kiselim krastavcima je njihovo očuvanje. Mogu se čuvati u ostavi, oslobađajući vredan prostor u frižideru. Međutim, ako koristite one kupljene u prodavnici, obavezno proverite uputstva na pakovanju za sve zahteve hlađenja.

Krastavac

Za optimalno očuvanje krastavaca, izbegavajte da ih čuvate u frižideru, jer to može dovesti do toga da postanu vodenasti i da se razviju koštice. Umesto toga, čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u ostavi ili na radnoj površini.

Jabuke

Jabuke mogu ostati sveže i ukusne do nedelju ili dve u nekoj korpici za voće. Nakon toga ih stavite u frižider kako bi duže sačuvali kvalitet.


Bobičasto voće

Da bi bobičasto voće duže vreme bile sveže, najbolje je da ih čuvate na sobnoj temperaturi van frižidera. Nagomilavanje vlage može oštetiti voće, pa se preporučuje da ih ne perete dok ne budete spremni za konzumiranje.

Čokolada

Izbegavajte da ostavljate čokoladu u frižideru, jer može da razvije zrnastu teksturu i vremenom izgubi ukus. Umesto toga, čuvajte je na hladnom i suvom mestu daleko od direktne sunčeve svetlosti da biste održali njen ukus.

Med

Ako držite med u frižideru, može postati tvrd i grudvast. Da bi zadržao onaj najbolji ukus i teksturu, ostavite ga na sobnoj temperaturi.


Beli luk

Da bi beli luk ostao svež, izbegavajte hlađenje, jer to može negativno uticati na njihovu teksturu. Čuvajte ih na hladnom i suvom mestu, poput ostave ili podruma, odvojeno od prostora za kuvanje, da biste postigli najbolji mogući rezultat.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR