Glas Javnosti

BRZI PROGRAM UNIŠTAVA MAŠINU: Koristite često ovaj program na veš mašini jer vam je tako lakše

Život
Autor: Glas javnosti

Domaćice, obratite pažnju! Znamo da vam je lakše da kada se nešto malo uprlja, ubacite veš u mašinu na brzi program i posle 15 minuta okačite.

Ipak, često korišćenje tog programa ne bi trebalo da vam pređe u naviku jer tako nanosite štetu svojoj veš mašini.

Jedan majstor je na TikToku detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba ovog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine.


Takođe, postoji razlika i u tome da li perete odeću napravljenu od laganijih ili težih materijala.

Ukoliko su u pitanju lakše tkanine, tada i možete da se koristite program za brzo pranje veša, ali ne često.

Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Da biste shvatili o čemu je reč, majstor je to objasnio na primeru pranja peškira. S obzirom na to da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje može da ošteti bubanj.

„Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da lupa i da se pomera“, rekao je on.

A koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pranje?

„Bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš-mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja na nju“, tvrdi majstor.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR