Glas Javnosti

23 MISTIČNE IZJAVE NIKOLE TESLE!

Život
Autor: Glas javnosti

Genijalni um Nikole Tesle imao je posebnu frekfenciju koju su mogli da prate samo posebni

Nikola Tesla smatran je jednim od najbriljantnijim umovima svih vremena. Zahvaljujući njemu omogućen je razvoj moderne tehnologije. Ipak, pričalo se da je njegova genijalnost često bila na granici sa ludilom. Zna se da je bio opsednut određenim brojevima, da je obožavao golubove, a zgražavao se na minđuše kao nakit.

Predstavljamo 23 mistične izjave Nikole Tesle:

1. Delovanje čak i najmanjeg stvorenja dovodi do promene u celom univerzumu.

2. Moj mozak je samo prijemni uređaj. U svemiru postoji određena srž odakle crpimo znanje, snagu, inspiraciju. Nisam proniknuo u tajne ove srži, ali znam da ona postoji.

3. Ne trebaju mi modeli, crteži, eksperimenti. Kada mi padnu na pamet ideje u mašti počinjem da pravim uređaj, menjam dizajn, poboljšavam ga i uključujem. A potpuno sam ravnodušan prema testovima uređaja u umu ili u radionici - rezultat će biti isti.

4. Znate li za izraz "ne možete skočiti preko glave"? To je zabluda. Osoba može bilo šta.

5. Velika misterija našeg postojanja tek treba da bude razrešena, čak ni smrt možda nije kraj.


(Foto: Jutjub)

6. Najviši cilj čovekovog razvoja je potpuna dominacija svesti nad materijalnim svetom, upotreba prirodnih sila za zadovoljenje ljudskih potreba.

7. Život je i uvek će biti jednačina koja prkosi rešenju, iako sadrži nekoliko poznatih faktora.

8. Savremeni naučnici razmišljaju duboko, umesto da razmišljaju jasno. Da biste jasno razmislili, trebate imati zdrav razum i možete misliti duboko čak i kada ste potpuno ludi.

9. Ovo je problem mnogim pronalazačima: nedostaje im strpljenje.

Nedostaje im volja da rade nešto u svojim glavama polako, jasno i tako da bi tačno osetili kako to funkcioniše. Žele isprobati prvu ideju koja im padne na pamet odmah, i kao rezultat toga, troše puno novca i puno dobrog materijala samo da bi empirijski utvrdili da idu u pogrešnom smeru. Svi pravimo greške i najbolje je da ih napravimo pre nego što počnemo da radimo bilo šta.

10. Naš svet je uronjen u ogroman okean energije, letimo u beskrajni svemir neshvatljivom brzinom. Sve se vrti okolo, kreće se - sve je energija. Suočeni smo sa zastrašujućim zadatkom - pronaći način kako da se ta energija izvuče. Zatim, izvlačeći je iz ovog neiscrpnog izvora, čovečanstvo će se kretati napred ogromnom brzinom.

11. Širenje civilizacije može se uporediti sa vatrom: isprva je to slaba iskra, zatim je trepteća svetlost, a potom moćan plamen, obdaren brzinom i snagom.

12. Koliko me je ljudi zvalo sanjarom, kako se naš zvezdani svet rugao mojim idejama. Vreme će nam suditi.

13. Svako bi trebao smatrati svoje telo neprocenjivim poklonom i treba da ga volimo iznad svega, da ga cenimo kao umetničko delo. Neopisiva lepota, misterija koja leži u dizajnu ljudskog postojanja toliko je suptilna da čak i reči, dah, pogled, čak i misao mogu da joj naštete. Neurednost koja stvara bolest i smrt nije samo samouništavajuća, već je i neverovatno nemoralna navika.

14. Posečemi prst i krvarim: ovaj prst je deo mene. Vidim bol svog prijatelja, a boli i mene: moj prijatelj i ja smo jedno. Kada vidim poraženog neprijatelja, čak i onog koga bih najmanje požalio u celom univerzumu, i dalje proživljavam tugu. Zar to ne dokazuje da smo svi deo celine?

15. U neprekidanoj samoći um postaje oštriji. Ne treba vamvelika laboratorija za razmišljanje i pronalazak. Ideje se rađaju u nedostatku uticaja spoljnih faktora na um. Tajna kreativnog stvaranja je samoća. Ideje se rađaju u usamljenosti.


(Foto: Jutjub)

16. Ne postoji ništa što više može privući pažnju čoveka i što bi zaslužilo da bude predmet proučavanja nego priroda.

17. Neće biti veliko zlo ako učenik zaluta, ako veliki umovi nisu u pravu, svet će platiti skupo za svoje greške.

18. Ako bih bio suočen sa mučnim zadatkom, bacio bih se na njega ponovo i ponovo dok ga ne rešim. Tako sam vežbao iz dana u dan, od jutra do večeri. U početku je bio potreban snažan mentalni napor protiv slabosti i želje, ali kako su godine prolazile, ta kondicija je slabila i konačno su moja volja i želja postale jedno te isto. To je tajna mog uspeha.

19. Intuicija je nešto što stoji ispred tačnog znanja. Naš mozak ima, bez sumnje, veoma osetljive nervne ćelije, što nam omogućava da osetimo istinu, čak i kada nam još uvek nisu dostupni logični zaključci.

20. Ne pravim crteže, ne pravim modele. U svojoj glavi stavim crtež, shodno njemu, mentalno sastavim uređaj, testiram ga i pokrenem. Za 20 godina rada, rezultati zamišljenih testova i onih realizovanih uvek su davali iste rezultate.

21. To je paradoksalno, ali još uvek je istina kada kažu da samo neznalice misle da sve znaju. Što više učiš, više shvataš svoja ograničenja.

22. Naši nedostaci i naše vrline su nerazdvojne, poput snage i materije. Ako se razdvoje, osoba više ne postoji.

23. Ni jedna zajednica ne može postojati i razvijate se bez stroge discipline.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR