Glas Javnosti

"Uradi sam" ideja: Ljupka bašta od starih šoljica za čaj

Život
Autor: Glas javnosti

Zaboravite na kliše o šoljicama za čaj kao staromodnom posuđu koje skuplja prašinu u ormaru...

Postoje mnoge kreativne ideje za prenamenu ovih šoljica, čime se dodaje šarm i funkcionalnost vašem domu. Bez obzira da li posedujete šarmantne kolekcije šoljica ili nasleđene porcelanske komade koje volite, transformisanje ovih predmeta u pametne držače za biljke je sjajan način da ih iskoristite na nov način. Sve što vam treba je malo cementa, malo zelenila i vaše stare šoljice za čaj!

S ovim jednostavnim projektom, možete stvoriti višeslojni prikaz koji donosi ne samo starinski šik dizajn, već i dodatno zelenilo u vaš dom. Recikliranje starih šoljica takođe pomaže u štednji novca koji biste inače potrošili na nove saksije. Konačni rezultat je personalizovana izložba koja ističe dizajn vaših omiljenih šoljica, a za održavanje nije potrebno mnogo truda.


Za početak, odaberite šoljice za čaj koje želite da upotrebite. U zavisnosti od veličine kalupa, odaberite šoljice koje će stati u blok cementa bez mešanja. Možete koristiti veći kalup za više šoljica, ali za standardan pravougaoni kalup dve ili tri šoljice su obično dovoljne.

Važno je imati na umu razliku između cementa i betona. Za ovaj projekat, koristite brzosušeći cement, jer je lakši za rad kod kuće. Pomešajte cement, sipajte ga u kalup i umetnite šoljice dok je cement još vlažan. Šoljice treba delimično da budu potopljene u cement, postavljene uspravno i sa dovoljno prostora iznad za biljke.

Razmislite o drenaži dok radite na projektu. Bušenjem malih rupa na dnu šoljica ili dodavanjem novinskog papira na dno, možete osigurati da se voda pravilno drenira. Takođe možete dodati tanjir ispod šoljica kako biste uhvatili višak vode. Sačekajte da se cement potpuno osuši pre nego što izvadite šoljice iz kalupa.

Nakon što se cement osuši, dodajte zemlju i biljke u šoljice. Možete napraviti sočnu baštu, koristiti začinsko bilje ili kaktuse, u zavisnosti od vaših želja i prostora koji imate na raspolaganju. Ako želite dodatnu boju, možete obojiti cement pre nego što ga sipate u kalup.


Glas javnosti/ N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR