Glas Javnosti

Trik zapalio internet: Način da očistite četku usisivača

Život
Autor: Glas javnosti

Kad prljava četka usisivača potpuno prestane da se vrti, tada je usisavanje potpuno beskorisno.

Na prvi pogled moglo bi izgledati komplikovano raspetljati nered, ali u zavisnosti od usisivača, verovatno je lakše nego što mislite.

Kako ukloniti četku usisivača

Najbolji način za čišćenje četke je uklanjanje. Nažalost, ne postoji univerzalni usisivač, tako da uklanjanje četke zavisi od marke i modela usisivača. Kod nekih je potrebno ukloniti donju rešetku koja okružuje četku; drugi pak imaju prikladnu polugu za povlačenje ili dugme koje otvara pregradu sa strane kako bi se uklonila četka za čišćenje. Većina modernih usisivača ima ovu mogućnost.

Kako očistiti zapetljani usisivač

Jednom kad uklonite četku, čišćenje je prilično jednostavno, kao što ističe TikTok korisnik @ vaneamaro91. Uzmite dobre makaze i secite po dužini četke, pazeći na čekinje kako ih slučajno ne bi odsekli. Nakon što dlake i zamršene čestice popuste, rukama razdvojite delove i očistite četku od otpadaka.

Za dublje čišćenje možete uzeti četku za čišćenje, deterdžent i malo alkoholnog sirćeta. Nakon što uklonite što je moguće više dlaka i prljavštine, potopite četku u toplu vodu pomešanu s deterdžentom i četkom za čišćenje oribajte  male delove kako bi razbili tvrdoglavu prljavštinu.

Kad završite, obrišite razređenim alkoholnim sirćetom, što će pomoći u dezinfekciji četke i uklanjanju prljavštine koja je eventualno i dalje zalepljena na čekinjama. Obrišite krpom od mikrofibera i proverite da je četka potpuno suva pre ponovnog postavljanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR