Glas Javnosti

ZGRADA BIGZ-A U RUKAMA NOVOG VLASNIKA: Posle BEOGRAĐANKE, RUSKI BIZNISMEN sa Forbsove liste kupio BIGZ!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Zgrada BIGZ-a koja je smeštena kod Beogradskog sajma je upravo dobila svog novog vlasnika, prenose beogradski mediji. U pitanju je ruski biznismen koji je nedavno, na ime kompanije Marera Real Estate Partners, kupio i zgradu Beograđanke.

“Nakon hvaljene transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Palate Beograd u najmodernije kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom ‘Aleksandar gradnja’. Firma MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a”, ističe ova kompanija. 

Oni su najavili da će na ovom projektu blisko sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

Direktorna kompanije, Milana Srećkov, navodi da tu vidi prostor za nove investicije, s obzirom da je na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment daleko od zasićenog.

Podsetimo, Nova.rs je nedavno objavila dokument Agencije za privredne registre koji ukazuju na vezu između Igora Isailovića, advokata koji je sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim i kompanije “Marera Properties”, koja je, između ostalog, preko ćerke firme kupila poslovnu kulu “Beograđanke”, a sada i Bigz.

Tim povodom, otkriveno je da je ruski biznismen Vladimir Zubrilov stvarni vlasnik kompanije pod imenom "Marera Properties doo Beograd". Njegovo ime se može naći i u "Panamskim papirima", u pretrazi baze podataka koja nudi informacije o ofšor poslovanju. Istovremeno, u javnosti se već određeni vremenski period vode spekulacije na temu domaće ekonomske i političke elite koja za cilj ima kupovinu aktraktivnih nekretnina ili zemljišta.

Upravo je kompaniju Vladimira Zubrilova Forbes magazin proglasio kao jednu od najuspešnijih i najdinamičnijih u sferi komercijalnih nekretnina.

Dobrica Veselinović, aktivista "Ne davimo Beograd" je nedavno gostovao u emisiji "Probudi se" na kanalu Nove S, prilikom čega je izneo svoje viđenje na temu prodaje Beograđanke. On smatra da je ovo bila poludogovorena, a možda čak i u potpunosti dogovorena kupoprodaja u kojoj je glavni akter ekonomska elita.

“Reč je o investicionom fondu koji ima više projekata. Ne bih sad spekulisao ko stoji iza toga, ali je reč o ekonomskoj eliti, koja je povezana sa političkom”, zaključio je Veselinović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR