Glas Javnosti

POSTOJI PRAVILO: Zašto je orahe najbolje jesti ujutru?

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Orasi su bogati esencijalnim materijama koje pozitivno utiču na zdravlje celog organizma. Ako se redovno konzumiraju, odlično utiču na zdravlje, posebno na rad pojedinih organa.

Oni takođe pomažu u kontroli osetljivih zdravstvenih stanja kao što je holesterol, ali takođe utiču na zdravu težinu.
Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vitaminima, zdravim mastima, mineralima i antioksidansima. Kažu da su posebno dobri kada se konzumiraju ujutru i za to postoji više razloga.

Dobri su za srce i holesterol
Ako jedete orahe ujutru, to će dobro uticati na zdravlje srca. Razlog za to je što orasi mogu da smanje nivo LDL holesterola i održe ga normalnim tokom celog dana.
Zato ih je najbolje pojesti odmah ujutru. Možete ih konzumirati u smutiju ili kao dodatak ovsenim pahuljicama i u sve to doadati voće.
Takođe su dobri za zdravlje kardiovaskularnog sistema i smanjenje upale.
Utiču na zdravlje mozga
Orasi su puni zdravih masti i omega-3 masnih kiselina. Zdrave masti u orasima neophodne su za poboljšanje i jačanje funkcije mozga i pamćenje.
Pomažu u kontroli težine
 
Ako ste ikada jeli orahe, znate da su prilično zasitni. Preporučljivo je jesti orahe ujutru, jer će stomak dugo ostati pun i nećete imati potrebu za nezdravom hranom, prenosi "The Health".
Redovno konzumiranje oraha može na kraju dovesti do gubitka težine.
 
Sprečavaju oštećenje ćelija
Slobodni radikali u telu mogu oštetiti ćelije, što može dovesti do mnogih zdravstvenih problema. Međutim, zahvaljujući antioksidantu polifenolu, koji se nalazi u orasima, redovno konzumiranje oraha može smanjiti i sprečiti oštećenje ćelija.


Glas javnosti/ B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR