Glas Javnosti

Ulje koje leči mokraćne kanale, jača srce, čisti celo telo zovu ga ZELENO ZLATO

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Sve blagodeti ovog ulja kriju se u njegovom prirodnom sastavu. Ulje semena bundeve bogato je vitaminima A, E, C i K, a sveže sadrži više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina.

Bučino ulje ili ulje bundeve čini  čuda za unutrašnju i spoljnu lepotu. Pored svih ovih vitamina sadrži još i sadrži vitamine B, nezasićene masne kiseline, omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan), lecitin, proteine i salicilnu kiselinu- prenosi agroinfo.rs. 

Uticaj ovog ulja na zdravlje je veoma veliki. Da bi stvari bile bolje, odlično ide uz salate i mnoge kombinacije hrane.

Ulje semena bundeve ima mnoge zdravstvene prednosti:

- reguliše problem uvećane prostate

- leči infekcije urinarnog trakta

-  reguliše holesterol

- pomaže kod kardiovaskularnih bolesti

- reguliše varenje

- promoviše normalnu funkciju bubrega

- poboljšava imuni sistem

- pozitivno utiče na vid

- pozitivno utiče na raspoloženje

- blagotvorno deluje na kožu

- sprečava gubitak kose

Ulje treba uzimati tri meseca na sledeći način: 2 kašike i to 2 puta dnevno (ujutro sa doručkom i uveče sa večerom)

Postoji nekoliko vrsta bundeve. Ulje se dobija iz  semenki, a zatim se koristi za široku paletu kulinarske i medicinske primene. Ulje bundeve može biti tamno zelene boje ili nekada i crveno. U kulinarstvu se koristi u salatama, u desertima, ili čak se dodaje i u supe. Međutim, bitno je da znate da se bundevino ulje ne koristi za kuvanje. Dobra vest je što ga možete veoma brzo i lako napraviti kod kuće.

Kako napraviti bučino ulje?

Ulje bundeve dobija se iz semena štajerske bundeve, koja vodi poreklo iz  Austrije. Zovu je i bundeva, tikva ili buča, zato i ime za ulje, bučino ulje. Ove bundeve su savršene za ulje. Ulje bundeve je izvor mnogih ključnih vitamina i minerala.

Sakupite semenke ručno ili, koristeći vrlo oštar nož, razdvojite bundevu tako da su semenke izložene i bundeva se sada lako može očistiti. Uklonite sve semenke, ručno ih razdvajajući od pulpe bundeve. Temeljno operite semenke i pustite da se potpuno osuše. Semenke se moraju dobro očistiti od svih vlaknastih materijala. Pecite semenke na 60c nekoliko minuta u rerni. Vreme pečenja i temperatura imaju veliki uticaj na ukus ulja. Budite oprezni da semenke ne pregore. Nakon ovog vremena izvadite semenke iz rerne, i stavite u  pripremljenu presu kako bi isdecili bučino ulje. Ukoliko nemate presu, alternativa je avan i tučak, a zatim procediti kroz gazu. Prikupite ulje i sipajte u čiste staklene posude.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP