Glas Javnosti

SMRT ZA IMUNITET: Ovo voće OBOŽAVAMO, a ozbiljno ŠTETI zdravlju!

Zdravlje
Autor: Glas javnosti

Jačanje imuniteta je važan proces, ne samo u vreme prehlade i bolesti, već bi na njemu trebalo konstantno raditi. Ipak, ovo voće može značajno da mu našteti.

Iako su voće i povrće sinonim za zdravlje i jak imunitet, vodite računa kada i koje vrste unosite u organizam, jer možete značajno naštetiti zdravlju.  Koliko god da pojedine vrste donose koristi za naše zdravlje, isto tako ako unosimo, recimo, voće i povrće kome nije sezona, to znatno može da oslabi naš imunitet.

Unsplash Stvar je upravo u tome. Obavezno vodite računa kada kupujete određeno voće i povrće da je njemu sezona na području na kom se gaji, kako biste znali da se ta hrana uzgajala na prirodan način.  Ako u decembru kupite jagode, morate biti svesni da one nisu sazrevale na suncu, već u nekim veštačkim uslovima kao i da su pune hemikalija, jer ako su uvozne, moraju na neki način da se očuvaju da bi sveže stigle do kupaca. To praktično važi za sve vrste voća i povrća kome nije sezona, a to se može zaključiti i po izgledu i po ukusu.

Unsplash Ukoliko voće dolazi iz udaljenih zemalja, ili generalno ako je ubrano ranije, pre punog zrenja, sadržaće supstancu lektin. Ona prirodno iščili iz biljke tokom procesa sazrevanja, ali će u povrću i voću koje je ranije ubrano ostati, što nikako nije dobro za imunitet. Lektin negativno utiče na dobre bakterije u našem sistemu za varenje koje su bitan eo našeg imunog sistema. Sledeći put kada poželite da pojedete neko voće kome nije sezona, razmislite ponovo i čuvajte svoje zdravlje!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR