Glas Javnosti

Здрава Србија, Боља Србија и покрет Заједно за Шумадију иду заједно на локалне изборе

Vesti
Autor: Glas Javnosti / Beta

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић потписао је у Београду коалициони споразум са председником Боље Србије Драганом Јовановићем и председником покрета Заједно за Шумадију Верољубом Стевановићем и изјавио да "локалне изборе нема права да бојкотује".

"Локалне изборе нећу моћи да бокотујем и немам право да бојкотујем. Немам право на пола пута да оставим своје грађане, који су ме бирали. То је неодговорно понашање једног политичара", рекао је Стаматовић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је те три странке повезао заједнички програм, заједнички интерес да донесу неке промене, као што су то урадили у својим локалним самоуправама на нивоу целе Србије.

Како је Стаматовић навео, они желе да промене Србију на боље, из унутрашњости, а не као све друге политичке партије, које су регистроване у Београду и хоће да мењају Србију из Београда, што је "практично немогуће".

"Програм је јасан, прецизан. Ради се о децентрализацији, заштити националних, патриотских интереса тако да од тога сигурно нећемо одустати. И све оно што је добро за наше грађане јесте добро сигурно и за целу Србију", казао је.

Упитан да прокоментарише чињеницу да је некада био у Савезу за Србију (СзС), који сматра да се изборни услови нису довољно поправили и шта сада мисли о томе, Стаматовић је рекао да и даље сматра да се услови нису променили, осим козметичких промена РЕМ-а, што не значи да се можда до краја у изборним правилима неће нешто поправити.

Навео је да изборни услови нису били бољи ни претходног пута, али су они ипак успели да победе. Рекао је и да СзС није успео до краја у идеји бојкота избора.

Драган Јовановић је истакао да ће током кампање инсистирати да се реше проблеми аграра.

"Погледајте каква нам је ситуација с откупом воћа, погледајте какву имамо ситуацију са ценом, на пример, нафте за сељака, која је највећа не у окружењу већ на Балкану", рекао је.

Потребни су, навео је, људи који морају да мењају однос Београда према унутрашњости Србије.

Изборни услови, по њему, никада нису били гори, али ако се они не изборе биће још гори.

Истакао је да су они, уз можда СПС на локалу и евентуално Александра Шапића на Новом Београду, једини у Србији који се могу супроставити "машинерији Српске напредне странке".

На питање ко су људи који ће бити на њиховој изборној листи, Јовановић је рекао да су то угледни људи, директорке великих фирми у Београду, јавне личности, а један од њих је бивши капитен Црвене звезде Бошко Ђуровски.

Верољуб Стевановић је рекао да ниједног тренутка нису имали дилему да ли ће на изборе.

"Ми имамо своје идеје, сви знају шта смо урадили, иза нас су неки резултати. Једном ће у Србији доћи време да се резултати гледају, не само прича. Доста је било, дакле, приче", навео је.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR